Beukenboom

Een beukenboom, ook wel een fagus sylvatica genoemd, zien we regelmatig in het straatbeeld terug. De beukenboom is te kopen in verschillende varianten. Je kunt een beukenboom kopen als boomvorm of als dakbeuk, als leibeuk of als treurbeuk op een stam, maar ook een fagus sylvatica haag is mogelijk of een bladverliezende beukenboom in zuilvorm. Mooi voor naast een oprit! Daarnaast wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen rode en groene beukenbomen.

Het blad van een beukenboom heeft een typische eironde vorm. De bladrand is ondiep gegolfd en rood, geel of groen gekleurd. In het voorjaar zijn de nieuwe bladeren van de beukenboom nog zacht behaard. Deze fijne beharing verdwijnt later. In de winter blijft een groot deel van de bladeren hangen. In mei komen er zogenaamde ‘katjes’ in de bomen te hangen en later in het jaar de bekende beukennootjes. De knoppen zijn bruin en de stam is glad en grauw. Aan de schaduwkant kan de stam van de beukenboom groen verkleuren door mos wat erop groeit.

De beste ondergrond voor de fagus sylvatica

De beste bodem voor de fagus sylvatica is een vochthoudende, kalkrijke en leemhoudende bodem. Omdat de beukenboom niet van direct zonlicht houdt, is het beter de boom in een schaduwrijke omgeving of te midden van andere planten te plaatsen. Staat de boom toch in de zon? Pak de stam dan goed in om te voorkomen dat de bast verbrandt. Zorg daarnaast de eerste vijf jaar voor een boompaal naast de beukenboom om te voorkomen dat de boom omwaait bij harde wind.

Om te kunnen overleven heeft de beukenboom de schimmel mycorrhiza nodig. Het is voor de boom dan ook van levensbelang dat je aanplantgrond bij de boom aanbrengt. Deze bevat de benodigde schimmelsporen. Je kunt de aanplantgrond ook mengen met tuinturf en bestaande grond, waardoor de beukenboom gemakkelijker aanslaat.

Een beukenboom kopen

Bekijk het aanbod beukenbomen bij Bomen Online en ontdek welke beukenboom jij wilt kopen. Wordt het de fagus sylvatica atropunicea, een rode beukenboom in zuilvorm, of de fagus sylvatica purpurea, een treurbeuk, bijvoorbeeld? Van half oktober tot eind april kun je ook een beukenboom met een kale wortel en kluit kopen. 

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software