Treurboom

Een treurboom heet zo vanwege zijn neerhangende, treurvormige kroon. Door hun opvallende vorm zijn treurbomen een ware eyecatcher in de tuin. Wanneer je interesse hebt in een treurboom, heb je de keuze uit twee soorten treurbomen.

Je hebt treurbomen die van nature zo groeien. Dit zijn smalle, opgaande bomen met lange, afhangende takken. Deze treurbomen kunnen wel zo groot worden als een treurwilg. Daarnaast is er de treurboom op stam, geënt op een onderstam. Deze treurbomen zijn er op verschillende stamhoogtes. Op een gewenste hoogte wordt de treurboom geënt op een stam, denk bijvoorbeeld aan de Japanse sierkers die prachtig bloeit.

Diverse soorten treurbomen

Bekende soorten treurbomen zijn:

- Treurberk: een bladverliezende treurboom met een mooie witte stam en slanke, hangende twijgen.

- Treurbeuk in groen of rood: een mooie bladhoudende treurboom met een ovaalvormige kroon.

- Gouden regen: deze treurboom op stam bloeit prachtig geel. De geurende trossen bloemen en groen met wit gestippelde bast zijn een lust voor het oog. Let op: de peulen zijn giftig.

- Treurmoerbei: een treurmoerbei geeft in de zomer ovale vruchten die eetbaar zijn. De bladeren verkleuren van glanzend donkergroen naar geel in de herfst.

Treurbomen verzorgen

Bij de verzorging van treurbomen is het van belang dat je de kroon openhoudt. Als de kroon namelijk te dicht is, komen er rot en schimmels in de kroon en sterven verdrukte takken af. Hoe houd je de kroon open? Door jaarlijks de takken bovenop weg te halen. Verwijder daarnaast bij een treurboom op stam de uitlopers onder de ent, om te voorkomen dat de ent afsterft. Dat zou betekenen dat de treurboom zijn natuurlijke vorm weer terugkrijgt. Wanneer je de scheuten regelmatig wegsnoeit, voorkom je bovendien grote snoeiwonden.

Je kunt een treurboom het hele jaar door kopen. Treurbomen met kale wortel en kluit zijn enkel van half oktober tot half april leverbaar. Vergeet ook de boompaal en aanplantgrond niet!  

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software