Amerikaanse sering

De ceanothus of Amerikaanse sering is een prachtige verschijning in iedere tuin. Deze wintergroene struik bloeit namelijk in mooie, verschillende tinten blauwe bloemen die als kleine, kleurrijke pluimpjes verdeeld over de struik staan. Je ziet de blauwe kleuren vooral van mei tot juli. In de familie van de Amerikaanse sering komen echter ook een aantal uitzonderingen voor. Zo kun je ook een Amerikaanse sering kopen die met roze bloemen bloeit, die als grote pluimen boven de struik uitkomen. Deze bloeien juist van juli tot augustus.

Amerikaanse sering: diverse soorten

Omdat er vrij veel variatie in de ceanothus familie zit, geven we hieronder een aantal voorbeelden van deze mooie heester: - Ceanothus impressus ‘Victoria’: deze struik wordt zo’n 80 cm hoog en groeit ook breed uit.

- Ceanothus pallidus ‘Marie Simon’: deze struik is in tegenstelling tot de meeste ceanothussen bladverliezend. Hij is wel winterhard en bloeit met fleurige, zalmroze bloemen.

- Ceanothus thyrsiflorus repens / Amerikaanse sering op stam: de helderblauwe bloemenpluimpjes van deze heester geuren heerlijk. Bovendien is deze Amerikaanse sering op stam bladhoudend en winterhard, wat je niet vaak ziet bij een plant op stam.

- Ceanothus ‘Concha’: deze sering met blauwe bloemen kan ook als klimplant geplant worden.

Amerikaanse sering kopen

Bij Bomen Online zie je direct in één overzicht welke soorten van de Amerikaanse sering je kunt kopen. De Amerikaanse sering staat het liefst op een beschutte plek in de zon, op een voedingrijke, vochtige bodem. Hij kan goed tegen extreme warmte, maar niet tegen kou. Bij stevige vorst dien je de stam van de sering dan ook goed te beschermen, om te voorkomen dat hij al zijn blad verliest. Daarnaast heeft de Amerikaanse sering de ruimte nodig om goed te kunnen groeien.

Snoeien

De soorten die in het voorjaar bloeien, dienen na de bloei licht gesnoeid te worden. De soorten die later bloeien, in de zomer, dienen na de winter (maart / april) te worden gesnoeid. Begin het jaar verder goed door de Amerikaanse sering in het voorjaar een laag siertuincompost te geven en te bemesten met siertuinmest. Dan weet je zeker dat je weer van de prachtige bloemen kunt genieten!

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software