Druifheide

Druifheide of leucothoe is als groenblijvende heester een opvallende verschijning in je tuin. Het hele jaar door geeft druifheide kleur aan je tuin. Dat begint al in het voorjaar, in mei, als er kleine witte of roze bloemetjes verschijnen. Deze trosjes bloemen hebben wel wat weg van druiventrosjes. Vervolgens kleuren de bladeren in het najaar opvallend bont en fel.

Bekende druifheide soorten

Een aantal bekende druifheide soorten zijn de volgende:

- Leucothoe axillaris ‘Zeblid’: deze soort heeft vuurrood jong blad dat later in het jaar naar lichtgeel, groen of roze verkleurt. De leucothoe Zeblid wordt ongeveer 40 cm hoog. In mei verschijnen er kleine, witte, onopvallende bloemetjes.

- Leucothoe fontanesiana ‘Rainbow’: de sierheester heeft scherpgetande, leerachtige, donkergroene bladeren met gele vlekken. Als deze heester op een goede plek staat waar voldoende zon komt, krijgt hij opvallende verkleuringen die van rood bont tot geel of groen bont en zelfs paars bont kunnen gaan. Hij wordt ongeveer 60 tot 125 cm hoog en heeft vrijwel geen verzorging nodig.

- Leucothoe axillaris ‘Curly Red’: de opvallend roodgroene gekrulde bladeren van deze druifheide zitten aan vrij rechte stelen aan de plant. In de herfst en winter worden de bladeren zelfs nog roder. Ze vallen bovendien niet af. De plant wordt ongeveer 40 cm hoog.

Druifheide kopen

Druifheide is een prachtige plant voor in een bloembak op je terras. Zeker wanneer ze met meerdere bij elkaar staan, vallen ze extra op. Om de plant mooi jong en fris te houden, wordt het aangeraden om jonge takken licht in te snoeien en oudere, verhoute takken helemaal te verwijderen. Doe dit in het voorjaar na de bloei. Vergeet daarnaast niet om een goede hoeveelheid turf aan de grond toe te voegen wanneer je de druifheide plant. Blijf goed water geven totdat je merkt dat de druifheide het goed doet. Online zie je direct welke soorten druifheide je kunt kopen bij Bomen Online.

Er zijn 7 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software