Ganzerik

De ganzerik, of potentilla, dankt zijn naam aan het feit dat hij vijf duidelijke witte of gele kroonbladeren heeft die aan vogelsnavels doen denken. De ganzerik komt als heester en als vaste plant voor. De meeste heesters hebben gele bloemen, de vaste planten hebben soms ook dubbele kleuren in hun bloemen.

Meest voorkomende soorten Ganzerik

We noemen hieronder een aantal potentilla varianten:

- Potentilla fruticosa ‘Abbotswood’: van mei tot en met oktober groeien er kleine, witte bloemen in deze potentilla fruticosa, die ook zeer geschikt is als haagplant.

- Potentilla atrosanguinea: deze sterke vaste plant wordt slechts 40 cm hoog. Hij bloeit in de zomer met vele, kleine, rode bloemetjes. Deze potentilla is zeer winterhard.

- Potentilla tonguei: deze vaste plant is ideaal voor een zomerborder, omdat hij slechts 20 cm hoog wordt en in de zomermaanden met abrikooskleurige bloemetjes bloeit met een rood hartje. Een combinatie waar je direct blij van wordt!

Ganzerik kopen

Een ganzerik die op een zonnige plek staat, zal veel bloemen laten zien. De struikvormen kunnen prima tegen een arme, droge grond waar normaalgesproken weinig andere planten kunnen staan. De vaste planten hebben de voorkeur voor een vochtige, voedingrijke bodem. Door tuinplantengrond aan de grond toe te voegen, zorg je ervoor dat er voldoende voeding en vocht voor de planten aanwezig is. De vaste planten van de ganzerik zullen in de winter helemaal afsterven en in het voorjaar weer opnieuw opkomen. Je kunt het afgestorven materiaal in het voorjaar verwijderen. De heesters kun je in het voorjaar tot 15 cm boven de grond snoeien.

Bij Bomen Online zie je een breed en gevarieerd aanbod van de ganzerik staan, met vele varianten op de potentilla fruticosa. Je kunt het aanbod eenvoudig filteren op bijvoorbeeld standplaats en kleur van de bloemen. Ook zie je meteen of de ganzerik voorradig is en wat de verwachte levertijd is.

Er zijn 2 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software