Boerenjasmijn

De philadelphus, beter bekend als de boerenjasmijn, is een heester die uitbundig bloeit. Van eind mei tot eind juli zie je prachtige witte bloemen in de verschillende philadelphus soorten staan. Er zijn een flink aantal boerenjasmijn soorten, die onderling vooral in hoogte verschillen. We noemen er een aantal:

- Philadelphus ‘Manteau d’Hermine’: de kleinste boerenjasmijn soort, hij wordt slechts 60 cm hoog

- Philadelphus ‘Coronarius’: één van de grotere boerenjasmijn soorten, hij wordt zo’n 2 tot 3 meter hoog en krijgt sterk geurende bloemen

- Philadelphus ‘Belle Etoile’: bloeit met grote, klokvormige bloemen die wit met iets roze zijn

- Philadelphus ‘Lemonei’: de bloemblaadjes van deze heester staan vrij ver uit elkaar en de heester is winterhard

- Philadelphus coronarius ‘Aureus’: met opvallende gele bladeren en geurende bloemen

Boerenjasmijn kopen

Bij Bomen Online zie je direct welke heesters er te koop zijn en kun je eenvoudig filteren op bijvoorbeeld hoogte. Je kunt op je gemak per soort kijken hoe ze bloeien, wat de beste standplaats is en hoe groot ze worden. Zo vind je altijd een boerenjasmijn die perfect in je tuin past. De meeste boerenjasmijn soorten staan graag in de halfschaduw tot de volle zon, op een vochthoudende, voedingrijke bodem. Wanneer je een boerenjasmijn gaat kopen, vergeet dan niet wat tuinplantengrond aan de bodem toe te voegen, om de groei en bloei te bevorderen.

Boerenjasmijn snoeien

Een boerenjasmijn kopen, betekent ook ieder jaar snoeien. Dit kun je het beste doen na de bloei. De oude, dikke takken dienen verwijderd te worden tot kort boven de grond. Daarnaast kun je de heester een beetje in model houden door takken die te ver naar buiten groeien of schuren te verwijderen of in te korten. De heester blijft zo vol, jong en gezond. Voeg tot slot nog wat siertuinmest toe en je boerenjasmijn kan er weer een jaar tegen!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software