Naaldboom

Bij naaldbomen denk je wellicht meteen aan een bosrijke omgeving waar het heerlijk ruikt, maar ook in een middelgrote tot grote tuin komt een naaldboom uitstekend tot zijn recht. Een naaldboom blijft bovendien groen in de winter, waardoor hij niet alleen de tuin wat kleur geeft als de rest kaal is, maar ook een fijne schuilplek voor vogels biedt en zorgt voor wat minder inkijk in je huis. Je kunt echter ook een bladverliezende naaldboom kopen, dus let hierop als je je gaat verdiepen in de verschillende naaldboom soorten.

 

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren

Bekende soorten naaldbomen

De meest bekende naaldboom soorten zijn:

- Pinus / pijnboom: een zeer winterharde, groenblijvende naaldboom met eivormige kegels die verkleuren van paars / kobaltblauw naar rood / bruin.

- Larix / Lork: deze naaldboom is ook op stam verkrijgbaar. De Japanse Larix bijvoorbeeld krijgt in de zomer opvallende kegelvormige vruchten.

- Blauwspar: de blauwe naalden vormen een prachtig gezicht. Hou ouder de plant, hoe intenser de kleur blauw wordt.

- Jeneverbes: deze naaldboom kwam vroeger van nature in Nederland voor. Een jeneverbes kan bolvormige, vlezige, blauwgroene bessen dragen die een aantal jaar rijpen.

Naaldbomen kopen

Ook bij Bomen Online kun je een naaldboom kopen met zijn kenmerkende naalden of schubben en zijn zaden verstopt in dennenappels of spar. Bekijk het aanbod van onze naaldbomen kwekerij op je gemak online om een keuze te kunnen maken. Ook kleine naaldbomen voor de kleine tuin, zoals een traag groeiende, laagblijvende dwergconifeer, behoren tot de mogelijkheden!

Naaldbomen vinden het geen probleem om op een schrale ondergrond te staan. De naalden die uitvallen vormen een dik naaldenpakket, wat voorkomt dat er een humusrijke bodem ontstaat. De meeste naaldbomen doen het het beste op een licht zure grond in de volle zon of halfschaduw, omdat de dikke kroon toch al veel van het zonlicht tegenhoudt. Online zie je per naaldboom de verschillende specificaties aangegeven.

Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software