Palmboom

Een palmboom brengt je direct in een zomerse stemming. Deze lange, slanke bomen zonder vertakkingen en met losse bladeren zijn een opvallende verschijning. In gedachten zie je de palmbomen al wuiven langs een levendige boulevard of een idyllisch strand. Maar hoe leuk zou het zijn als je die palmboom gewoon ziet wuiven in je eigen (achter)tuin? Dat is dus mogelijk!

Omdat het Nederlandse klimaat iets anders is dan het tropische klimaat waar je de meeste palmbomen ziet, kun je niet zomaar iedere palmboom kopen voor buiten. De trachycarpus wagnerianus en de trachycarpus fortunei zijn de meest geschikte palmbomen voor in de Nederlandse tuin. De ‘wagnerianus’ heeft sterke, harde bladeren en groeit langzaam, de ‘fortunei’ heeft lossere bladeren. Deze palmbomen kunnen tot wel 12 meter hoog worden! Het is geen 100% winterharde palmboom, maar hij verdraagt matige vorst prima. Wordt het buiten echt te koud? Dan is het raadzaam de palmboom in de tuin af te dekken met een speciale beschermhoes. Ook hebben we speciale ‘wortelbescherming’ te koop.

Palmboom kopen

Je kunt verschillende palmboom soorten kopen, van vrij goedkope palmbomen tot de meer luxere varianten. Per soort en standplaats kan de maximale hoogte en bloeiwijze verschillen. Worden de bladeren geel? Dan mogen ze gesnoeid of weggesneden worden. De palmboom krijgt dan weer de kans om nieuwe bladeren te laten groeien.

Je kunt een palmboom zowel in een pot als in de grond planten. Een palmboom in de grond heeft goede, waterdoorlatende grond nodig. Het water moet goed weg kunnen om te voorkomen dat de wortels van de palmboom gaan rotten. Een palm in pot heeft regelmatig water en voeding nodig om te groeien en nieuwe bladeren aan te kunnen maken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld mediterrane voeding gebruiken die je in maart, april, juni en juli geeft. Als potgrond kun je mediterrane potgrond gebruiken. Al deze producten en de mooiste palmbomen koop je eenvoudig online via Bomen Online!

Er zijn 2 bomen gevonden

Groene Werkplekbox - 12 stuks

Geef jouw kantoor een groene makeover met de Kantoor Plantenbox. Een diverse box gevuld met 12 groene planten. Samen transformeren ze jouw kantoor tot een fijne, gezellige plek! Planten op kantoor hebben allerlei voordelen. Een groen kantoor maakt je productiever, creatiever, en vermindert de kans op ziekteverzuim. De aanwezigheid van planten verbetert namelijk je gemoedstoestand, wat een vitaliserend effect heeft op mensen.   De Kantoor Plantenbox bestaat uit de volgende 12 planten: * Zamioculcas Zamiifolia p21 (https://www.plantje.nl/zamioculcas-p-21-cm/): een ijzersterke kamerplant met leerachtige, glanzende bladeren * Howea Forsteriana p21 (https://www.plantje.nl/kentiapalm-howea-forsteriana-p-19-cm/): sierlijke palm met frisgroene, veerachtige bladeren * Dracaena Marginata p21 (https://www.plantje.nl/dracaena-marginata-p-21-cm/): lijkt een beetje op een palmboom en heeft een dikke stam met lange dunne bladeren. * Alocasia Zebrina p19

Levertijd: vandaag besteld voor 15:00 is morgen in huis — verzending: gratis
€ 194,99 bij Plantje.nl

Dracaena Marginata - Drakenbloedboom - P21

De Dracaena marginata is een groene kamerplant die een tropische sfeer in huis brengt. Deze plant lijkt een beetje op een palmboom en heeft een dikke stam met lange dunne bladeren. Het is een perfecte kamerplant voor mensen die niet zulke groene vingers hebben. De Dracaena komt voornamelijk voor in Afrika, maar is af en toe ook te vinden in tropische gebieden. Hier groeit hij in wat hoger gelegen delen waar hij tot wel 14 meter kan worden! In de stam bewaart de Dracaena water en voedingsstoffen, voor het geval hij deze later nodig heeft. Om deze reden kan de kamerplant (https://www.plantje.nl/kamerplanten/) ook best een tijdje zonder water! De Dracaena wordt ook wel drakenbloedboom genoemd, omdat er rood hars uit de barst komt als je in de boom snijdt. Verder gaan er veel legendes rond over deze kamerplant, bijvoorbeeld dat deze is ontstaan tijdens een gevecht tussen een olifant en een draak. De meerdere vertakkingen die deze boom aanmaakt staan dan ook voor de meerdere koppen van de

Levertijd: vandaag besteld voor 15:00 is morgen in huis — verzending: € 5,95
€ 24,99 bij Plantje.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software