Bolbomen

Bolbomen zijn er in heel veel soorten. Ze zijn zeer populair, omdat bolbomen voor een kleine tuin perfect passen. Bolbomen op stam zijn er bovendien in verschillende hoogtes. De meeste bolbomen worden op een onderstam geënt. Daardoor is goed te voorspellen hoe groot de bolboom zal worden. De boom zal namelijk nog nauwelijks in de hoogte groeien, alleen de stamomtrek wordt ieder jaar dikker. Ideaal wanneer je niet wilt dat de bolbomen in je kleine tuin al te veel ruimte in beslag nemen. Enkele bolbomen soorten die vaak gekocht worden zijn de rode bolesdoorn (acer), de bolacacia en de groenblijvende laurierbol op stam (prunus).

Bolboom snoeien

Hoe ouder de boom, hoe groter de bol zal zijn. Omdat er zoveel soorten bolbomen zijn, zit er ook veel verschil in hoe er gesnoeid dient te worden. Sommige soorten moeten ieder jaar geknot worden, andere soorten mogen helemaal niet gesnoeid worden. Sommige bolbomen houden hun vorm enkel als ze gesnoeid worden, anderen zijn speciaal in een bolvorm gekweekt. Wil je liever een kubusvorm? Kijk dan naar bolbomen waarbij dat mogelijk is met snoeien, zoals de plataan.

Bij de bolboom van je keuze kun je meer over de manier van snoeien lezen. Wat in ieder geval wel aangeraden wordt is om de eerste vijf jaar dat de bolboom staat een boompaal te plaatsen voor de stevigheid. De kans op een breuk bij de ent is dan een stuk kleiner. Aanplantgrond zorgt ervoor dat de bolboom gemakkelijk aan kan slaan.

Bolbomen op stam kopen

Bij Bomen Online kun je gemakkelijk de verschillende bolbomen op stam bekijken. Wil je graag een bolboom die ook in de winter groen blijft? Vink dit dan aan bij de filters. Van half oktober tot half april zijn bolbomen met een kale wortel en kluit leverbaar. Een bolboom in een pot kun je het hele jaar door kopen. 

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software