Vaste planten Allium

Er zijn 43 bomen gevonden

Sierui Allium Gladiator

De Allium Gladiator is een mooie Sierui die bloeit met paarse bloemen. De bloemen vormen grote paarse bollen die bestaan uit honderden kleine bloemetjes. Deze bloemen verschijnen in de maanden mei en juni. Deze bloembollen staan op lange stelen die ongeveer 120 centimeter hoog worden. Het blad wordt minder hoog. Hierdoor zijn de planten erg goed te combineren met lagere vaste planten. De Sierui steekt hier dan bovenuit. U kunt de planten plaatsen in de zon of halfschaduw. Ze verdragen behoorlijk veel wind. De bloemen zijn goed te gebruiken als snijbloemen en blijven in een vaas ook erg lang doorbloeien. Ook kunnen de bloemen gedroogd worden. Het is aan te bevelen deze plant in het voorjaar bij te mesten, zodat de plant rijk blijft bloeien. 's Winters verliest de plant al het blad. In het voorjaar komt de plant weer gewoon terug. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten. Hierdoor zullen de planten sneller aanslaan en hebben ze voldoende meststoffen.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 6,50 bij Tuinplant

Sierlook / Sierui Allium Sphaerocephalon

Een fragiel ogende, maar ijzersterke Allium soort. Vindt net als de meeste andere Alliums zijn oorsprong in zuidelijk Europa of Azi, maar de precieze herkomst van deze soort is tot op de dag van vandaag nog niet achterhaald. Deze soort, de zgn. drumsticks worden ongeveer 70 cm hoog en bloeien van juni tot augustus. Ze staan heel mooi in potten op een balkon of terras en zijn zeer geschikt voor borders, perken en zelfs voor verwilderingstuinen. De dunne, holle stengels dragen paars-rode bloemen met een diameter van 8 tot 10 cm. Het zou n van de langst gecultiveerde soorten zijn en dus ook de best aangepaste soort. Omdat ze heel veel op Allium 'Purple Sensation' lijken, zijn ze hier ook heel leuk mee te combineren. Deze soort begint iets later te bloeien dan de hogere 'Purple Sensation'. Daardoor kunt u ze door elkaar heen planten en zo houdt u n plaatsje in de tuin voor langere tijd in bloei. Planten kan van augustus tot eind december, zon speelt hierbij niet of nauwelijks een rol. Drumsticks moet u eigenlijk altijd in groepjes van minimaal 25 stuks bij elkaar planten. Groepjes tonen altijd voller en mooier dan enkel geplante bollen. Ook dit soort is te gebruiken als snij- of droogbloem. Vroeg in de bloeiperiode afsnijden en binnen in een vaas zetten of op de kop te drogen hangen.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 10,25 bij Tuinplant

Sierlook / Sierui Allium Mount Everest

En van de weinig langgesteelde sieruien die in het roomwit bloeien. De bladeren blijven lang groen en zijn mooi gevormd. Geef hem een mooie plek in de zon of halfschaduw en hij zal ongeveer 3 maanden bloeien, afhankelijk van het weer. De bolvormige bloemen, die opgebouwd zijn uit tientallen witte sterbloemen hebben een doorsnee van +/- 15 cm. Ook na de bloei blijven de zaaddozen lang staan en zelfs te gebruiken als decoratie. De plant is geschikt om van te snijden en zijn lange stelen zullen mooi staan op de vaas. Plant hem in groepen voor een mooi effect of in combinatie met vaste planten zoals Hosta's of grassen. Zet ze op goed doorlatende grond zodat ze ook s winters niet te nat staan. Het eerste jaar is er nog niet veel behoefte aan bemesting maar in het tweede jaar kunt u bijmesten met koemest of bloembollenmest, bij voorkeur in het voorjaar. In de herfst iets toedekken met turf of gebladerte om nieuwe uitlopers in het vroege voorjaar te beschermen.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 12,25 bij Tuinplant

Sierlook Allium Siculum Bulgaricum

Vroeg in het voorjaar komt het blad van deze spectaculaire plant al boven de grond. Dit blad sterft af zodra de bloeiperiode, mei tot en metjuni, begint. Deze plant heeft zijn oorsprong in zuidelijk Europa en West-Azi, waar hij veelal in bergachtig gebied voorkomt. Ze doen het niet alleen goed in borders en perken, maar ook in potten op balkons en terrassen misstaan ze zeker niet. De laatste jaren is allium siculum in opkomst als snijbloem bij de exclusievere bloemisterijen.Plant ze bij voorkeur in de halfschaduw en vergeet niet om ze tijdens de bloeiperiode af en toe wat water te geven. U kunt dit 80 cm hoge spektakel planten in de periode van september tot eind december. En het is werkelijk een lust voor het oog. Een dichte krans met hangende, klokvormige wit-groene bloemen die aan de binnenzijde wijnrood doorlopen zijn. Deze allium in combinatie met hyacinthen of gemengde miniatuur allium is absoluut de moeite waard.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 8,95 bij Tuinplant

Sierlook / Sierui Allium Nigrum Multibubosum

Deze soort is zeer zeker de moeite waard. Ze worden al sinds lange tijd gecultiveerd, maar zijn pas sinds enkele jaren bezig aan een ware triomftocht door de Nederlandse tuinen. En terecht. Op de 80 cm hoge, ijzersterke steel, staat een parasol van tientallen witte bloemen met een donkergroen oog. Allium nigrum wordt veelal gebruikt in borders en perken of als snijbloem, maar ook in potten op een balkon of terras zijn ze absoluut schitterend. Planten kan in de periode van september tot en met december en zeker in potten is het aan te raden ze te combineren met bijvoorbeeld narcissen of hyacinthen. Plant dan de alliums in het midden van de pot en zet daar een rand van andere, lagere soorten omheen. De lagere soorten breken de wind, zodat nigrum altijd overeind zal blijven. De steel zal hoe dan ook niet breken in de wind, ook niet als u ze apart plant. We hebben hier te maken met een holle, veerkrachtige steel die doet denken aan een stevige rietstengel. U kunt ze natuurlijk ook vroeg in de bloeiperiode afsnijden voor een prachtig boeket. Die bloeiperiode loopt van mei tot eind juli. Een plaats in de halfschaduw of volle zon en af en toe wat water zijn voldoende om deze schitterende plant ieder jaar terug te laten komen. Uiteraard is ook deze soort geschikt als droogbloem.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,75 bij Tuinplant

Sierui Allium Gracefull

De sierui Allium Gracefull wordt veel gebruikt in perken, borders en boeketten. Gracieuze witte bloemen. Tevens geschikt voor potten en kuipen.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,75 bij Tuinplant

Sierlook Allium Molly

Allium Molly, ook bekend als Goudvinkjes is een leuk soort dat zeer geschikt is voor verwildering. De bolletjes kunnen op een plaats in de zon geplaatst worden maar komen ook in de schaduw prima tot hun recht.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,25 bij Tuinplant

Sierlook Allium Oreophilum

Het blad van deze soort is net iets langer dan de 15 cm hoge steeltjes. Hierdoor vallen de talrijke, roze tot licht rood gekleurde bloemen nog meer op. Het blad zal eerst recht omhoog groeien, maar zodra de bloei begint gaat het blad een beetje hangen. Dit maakt ze zeer geschikt voor potten en borderranden. Het blad zal als een groene waterval over de rand hangen. Ook in rotstuinen voelen zij zich op hun plaats en zullen ze bloeien van mei tot en met juli. Afhankelijk van de hoeveelheid licht zullen ze lichter of donkerder van kleur zijn. Combineren met gele tulpen of narcissen is natuurlijk ook een goed idee. De contrasterende kleuren trekken meteen de aandacht en beide soorten zullen mooi opvallen in de tuin. U kunt ze planten van september tot eind december en ieder jaar weer zullen ze u verrassen met hun adembenemende schoonheid. Het is ook leuk om ze een keer te gebruiken als snijbloemetjes in een klein vaasje. Want ook binnen in een vaas zullen ze lang blijven bloeien.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 10,75 bij Tuinplant

Sierui Allium aflatunense 'Purple Sensation'

De Allium aflatunense Purple Sensation is een sierui die bloeit met paarse bloemen op lange stelen van 80 tot 120 cm hoog. De bolvormige schermen bloeien in mei tot juni en bestaan uit vele kleine lila kleurige bloemetjes bij elkaar. Zelf na de bloei behouden de zaaddozen een mooie sierwaarde. Deze allium komt het beste tot zijn recht wanneer deze tussen andere planten word geplant. Deze sierui staat graag in een goede vocht doorlatende grond op een plekje in de zon tot halfschaduw. Bij het planten is het goed om tuinplantengrond door de bestaande grond te mengen voor een goede start.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 2,38 bij Tuinplant

Sierlook / Sierui Allium aflatunense 'Purple Sensation'

Deze Allium soort stamt waarschijnlijk af van de Allium giganteum. Toch wordt de 'Purple Sensation' niet hoger dan 80 cm en is hij veel donkerder van kleur. Onderaan de steel vinden we een schitterend rozet van zilvergroene bladeren van ongeveer 40 cm lang. Bovenaan staat natuurlijk een grote, goed gevulde bol met honderden bloemetjes. Paars tot donkerblauwe bollen met een diameter van zeker 10 cm. Plant ze van september tot en met december bij voorkeur in groepjes van minimaal vijf stuks in borders, perken of potten op balkon of terras. Deze uit westelijk Azi afkomstige soort is niet bang voor een beetje wind. Hij heeft net als de andere Alliums een holle, stevige steel die fraai meebuigt in de wind, waardoor hij niet af zal breken. Tijdens de bloeiperiode, van april tot en met mei, kunt u ze ook snijden voor een vaas n enkele bloem in een mooie smalle vaas op tafel zal volstaan. Ook als droogbloem is deze sensationele Allium zeer decoratief. U kunt de gedroogde bloem bijvoorbeeld verwerken in bloem- of kerststukken of net als de verse snijbloem in een smalle vaas op tafel zetten. In de tuin is deze soort prachtig te combineren met bijvoorbeeld andere, lagere Alliums, Ixias, mooie donkerrode snijtulpen of de zuiverwitte Madonna lelie. Uw fantasie is de enige beperking als het gaat om combinatie mogelijkheden.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,75 bij Tuinplant

Sierlook Allium Mix

Een prachtige mix van verschillende soorten sierlook, zoals Allium Molly (Geel), Allium Oreophilum (Roze) en Allium Neapolitanum (Wit). Deze soorten zorgen samen voor een bloemenpracht die in geen enkele tuin misstaat.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 10,50 bij Tuinplant

Bieslook Allium Schoenoprasum

Allium Schoenoprasum is een kruid dat bolletjes onder de grond vormt. Vanaf het voorjaar verschijnt het blad boven de grond, dat bestaat uit rechtopstaande stengels welke ongeveer 30cm hoog worden. Van juni tot augustus bloeit de Allium Schoenoprasum bovenop deze stengels met paarse bloemen. Zowel de stengels als de bloemen van deze Bieslook zijn eetbaar en te gebruiken in bijvoorbeeld salades. Echter is deze Allium Schoenoprasum een mooie aanvulling in uw tuin als zomerbloeiende borderplant. Om deze Bieslook mooi te houden kunt u de plant het beste laten verjongen door de oudere stengels af te knippen. De jonge scheuten zorgen dan voor frisgroene stengels aan de plant. Bieslook staat het liefst in de zon of halfschaduw. Bij het aanplanten Tuinplantengrond toevoegen.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 2,38 bij Tuinplant

Sierui (Allium karataviense) moerasplant - 6 stuks

Sierui (Allium karataviense) moerasplant De sierui is een bijzondere verschijning met zijn sierlijke bloembollen. De bloembol bestaat uit ontelbare roze/paarse stervormige bloemetjes die in de vorm van een bol bloeien. Deze bijzondere bloemenpracht l...

Levertijd: tijdelijk uitverkocht — verzending: € 5,99
€ 22,80 bij Tuinexpress.nl

Sierlook Allium Caeruleum Azureum

Allium Caeruleum heeft kleine, compacte, zachtblauwe bloemhoofden. Geschikt voor verwildering. Een unieke blauwe kleur

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 10,75 bij Tuinplant

Reuzesierui Allium 'Gladiator His Excellence'

Dit is n van de grootste bloeiende Alliums die wij kennen. Op een steel van wel 125 cm komt een schitterende dichte bol van bloemen. Deze bol heeft een violette tot donkerpaarse kleur, afhankelijk van de hoeveelheid zon die hij krijgt. De steel is redelijk dik en hol, zodat ze in de wind niet zal breken. Zij zal met de wind meebuigen en weer rechtop veren zodra de wind gaat liggen. Deze indrukwekkende soort staat natuurlijk heel mooi in het midden van een perk of achterin de border. U kunt ze planten van september tot en met december op een plaats in de zon of half-schaduw. Vergeet niet dat hoe meer zon hij krijgt, hoe donkerder de bloemen zullen worden. Ze bloeien van mei tot en met juni en ook in een vaas blijven ze lang doorbloeien. Om ervoor te zorgen dat deze Allium ieder jaar weer tot volle bloei komt is het aan te bevelen ze in het begin van de bloei bij te mesten. U kunt hiervoor gebruik maken van zowel organische mest als kunstmest. Zon schitterende grote plant is natuurlijk heel goed te combineren met andere soorten. Let bij de keuze van combineren wel op de bloeitijd en neem dus geen soorten die vroeg in het voorjaar al beginnen. De hogere tulpen bijvoorbeeld, of de Madonnalelie hebben een bloeitijd die ongeveer gelijk is aan die van de 'Gladiator His Excellence'. Hij is ook zeer geschikt als droogbloem. Snij hem vroeg in de bloei af en hang hem op zijn kop te drogen. Zo zal hij lange tijd zeer decoratief blijven.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,75 bij Tuinplant

Sierlook Allium Schuberti

Dit is n van de meest opvallende allium soorten. De steel van 40 cm draagt een bloem die uit twee delen lijkt te bestaan. Binnenin een heel dichte bol van bloemen en hieruit groeien stelen van verschillende lengtes die ieder n bloemetje dragen. Deze metallic roze bloei kan een diameter bereiken van wel 30 cm. Allium schubertii werd rond 1840 vanuit Syri in ons land gentroduceerd. Het is dus een gewas dat zich al volledig aan ons klimaat heeft aangepast, maar dat nog bij veel mensen onbekend is. Ze worden geplant van september tot eind december en de kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dankzij de geringe hoogte kunnen ze uiteraard in potten en kuipen op een balkon of terras, maar borders en perken zijn ook prachtige plaatsen voor deze exotisch ogende plant. Tijdens de bloei, van mei tot en met juli, kunt u ze ook gebruiken als snijbloem om een exclusief boeket op tafel te kunnen zetten. Vanwege de geringe bekendheid van deze soort, wordt hij maar zelden te koop aangeboden en eigenlijk is dat jammer. Een plant als allium schubertii verdient gewoon een plaats in iedere tuin of op elk balkon, want zeg nu zelf, zoiets moois zie je toch niet vaak.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,25 bij Tuinplant

Sierlook Allium Albopilosum Christophii

Een majestueuze allium die zijn oorsprong vindt in Zuid-Europa. Deze soort wordt al vele decennia lang in ons land gekweekt en is dus volledig aangepast aan ons klimaat. Aan de basis staat een roset van lijnrechte bladeren waaruit een steel komt van ongeveer 30 cm lang. Bovenaan deze steel vinden we een bol van bloemen met een diameter van zon 25 cm. Deze bol bestaat uit vele tientallen, zoniet honderden bloemetjes met ragfijne blaadjes. De uitstekende stampers en meeldraden geven de bloemen een extra zacht uiterlijk. U kunt ze planten van augustus tot en met december. Dankzij hun geringe hoogte zijn ze ook zeer geschikt voor potten en kuipen op een balkon of terras. Veel mensen gebruiken deze prachtige allium in borders en perken, maar je komt zo ook steeds vaker tegen in rotstuinen, langs vijvers of verwilderde tuinen. Het is namelijk een vaste plant die al vrij snel aan zijn plaats is gewend en dus weinig verzorging nodig heeft. Een plaatsje in de zon of halfschaduw met af en toe een beetje water is alles wat hij nodig heeft om prachtig tot bloei te komen. Ze bloeien van mei tot en met juli en zijn zeer geschikt om als snijbloem of droogbloem te gebruiken. Ook in combinatie met andere soorten, zoals laagblijvende alliums of hogere tulpen, als Apeldoorn of Negrita, komen ze zeer goed tot hun recht.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 10,75 bij Tuinplant

Allium Purple Sensation

Allium Purple Sensation is een prachtige sierplant met grote bolvormige dieppaarse bloemen. Combineert prachtige met andere paars- en roze gekleurde planten en bloembollen of, erg gedurfd, met rode of roze Dahlia's, zoals Dahlia Decoratief Bristol Strip en Dahlia Optic Illusion. Bestel de Allium Purple Sensation nu!Bolmaat: 10/12

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 6,99 bij Florablom.com

Allium Albopilosum Cristophii

De sierui Allium Albopilosum Christophii, ook bekend als Sterrenlook, heeft prachtige zilverachtige roze/paarse bolvormige bloemen, die fier overeind staan op rechte stengels. Ook na de bloei behoudt deze allium haar sierwaarde. Vanwege hun interessante bloemvorm zijn het echte blikvangers in de tuin. Het zijn onderhoudsvriendelijke planten, die zeer mooi combineren met verschillende planten. Alliums zijn ook goede snijbloemen en echte bij- en vlinderlokkers.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Sierlook Allium Atropurpureum

Allium altropurpureum is een zeer aparte soort Allium die met zijn prachtige kleur in iedere tuin een prominente plaats verdient.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 9,75 bij Tuinplant

Allium Nigrum

De sier-ui Allium Nigrum is een wonderschone bloembol, die u makkelijk kunt combineren met verschillende tuinplanten en bollen. Bijen zijn enorm aangetrokken tot hun witte bolvormige bloemen en het zijn zeer goede snijbloemen.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 5,99 bij Florablom.com

Allium Siculum

Deze Allium Siculum, ook wel bekend als de Bulgaarse Ui, is een unieke allium die bijna wel een meter hoog kan worden. Aan zijn steel zullen groepjes met hangende klokvormige bloemetjes groeien. Ook zijn kleur is bijzonder, zowel aan de binnen als de buitenkant heeft deze allium een crème witte kleur met paarse en groene strepen.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 7,99 bij Florablom.com

Reuzen Allium Globemaster

Alliums zijn spectaculaire bloembollen met een grote sierwaarde, maar Allium Globemaster doet zijn naam eer aan en heeft de grootste paarse bolvormige bloemen onder de allium soorten. Globemaster is zeker een zeer bijzondere aanwinst voor de tuin. Dit is één van de grootste bloeiende alliums die wij kennen. Op een steel van wel 125 cm komt een schitterende dichte bol van bloemen. Deze bol heeft een blauwe kleur, afhankelijk van de hoeveelheid zon die hij krijgt. De steel is redelijk dik en hol, zodat ze in de wind niet zal breken. Zij zal met de wind meebuigen en weer rechtop veren zodra de wind gaat liggen

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 11,99 bij Florablom.com

Bieslook Chinese (Allium tuberosum)

Chinese bieslook (Chin Suan) heeft een grasachtig plat blad met mooie witte bloemen en heeft een milde knoflooksmaak waardoor het kan dienen als vervanger van knoflook. Dit look kan meegekookt worden in gerechten, wat met gewone bieslook niet kan. Zaaien onder glas en zodra hanteerbaar uitplanten. Groeit traag. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek. Doet het ook uitstekend op potten.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 1,99 bij Florablom.com

Allium Roseum

De sier-ui Allium Roseum is een wonderschone bloembol, die u makkelijk kunt combineren met verschillende tuinplanten en bollen. Bijen zijn enorm aangetrokken tot hun roze bolvormige bloemen en het zijn zeer goede snijbloemen.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Allium Sphaerocephalon - Drumstick

Drumstick Alliums (Sphaerocephalon) hebben bijzondere eivormige bloemen, die zich ontwikkelen in een prachtige paars-rode tint. Een uitstekende plant voor uw bloemborder, Allium Sphaerocephalon combineert prachtig met vele verschillende tuinplanten, en zorgt ook voor de broodnodige architectuur in de tuin.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Bieslook (allium schoenoprasum) kruiden - 12 stuks

Bieslook (allium schoenoprasum) kruiden...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 33,60 bij Tuinexpress.nl

Allium globemaster Allium Globemaster

De sierui Allium globemaster valt op door de zeer grote glanzende bladeren en buitengewoon grote asterviolet gekleurde bloem (doorsnede tot 25 cm.). De bloeitijd is vanaf begin juni en houdt langdurig aan. Door het leveren van grote bollen ontstaat soms bandvorming. De steel bestaat als het ware uit twee opeen geplakte gedeelten, waardoor de indruk wordt gewekt als zou de bloem uit twee gedeeltes bestaan. Superbe snijbloem!

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 11,95 bij Tuinplant

Sierui Allium 'millenium'

De Allium 'millenium' is een Sierui of look die graag in de volle zon in een licht vochtige bodem staat. De sierui bloeit van juli tot augustus met paarsviolette bloemen die op stevige stelen boven het loof uitkomen. Bijen en andere insekten zijn dol op deze bloemen. De Sierui kan in de winter tegen temperaturen tot meer dan -15 graden. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat ze wel in een goed doorlatende grond staan om de kans op wegrotten van de bol te voorkomen. Bij extreme kou de grond afdekken met een extra laag blad.

Levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 4,95 bij Tuinplant

Allium Gladiator

Alliums zijn spectaculaire bloembollen met een grote sierwaarde, maar Allium Gladiator doet zijn naam eer aan en heeft de grootste paarse bolvormige bloemen onder de allium soorten. Gladiator is zeker een zeer bijzondere aanwinst voor de tuin.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Allium Collectie Box

De Allium Collectie Box bevat 45 bloembollen van verschillende soorten Alliums in diverse kleuren en groeihoogtes. Alliums zijn niet alleen spectaculair, sterk en onderhoudsvriendelijk, het zijn ook fantastische bij- en vlinder planten. Deze populaire Collectie Box is ook mooi om cadeau te geven.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 19,99 bij Florablom.com

Allium Schubertii - Sierui

Allium Schubertii - Sierui heeft zeer opvallende bloemen die kunnen uitgroeien tot een doorsnede van 25 tot 30 cm. De plant zelf heeft een groeihoogte van circa 30 à 40 cm. Deze soort is mooi in combinatie met laag groeiende bodembedekkende planten. De bloemen zijn goede snijbloemen en ook zeer geschikt om te drogen. De bloembollen zijn vorstgevoelig. Bescherm ze tijdens strenge wintermaanden.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 4,99 bij Florablom.com

Allium Mont Blanc - Sierui

Allium Mont Blanc - Sierui is een prachtige sierui met sneeuwwitte, bolvormige bloemen en een groeihoogte van circa 125 cm. Met hun prachtige bolvormige bloemen, die fier overeind staan op rechte stengels, is het geen wonder dat Allium bollen zo populair zijn. Vanwege hun interessante bloemvorm zijn het echte blikvangers in de tuin, die mooi combineren met verschillende planten. Daarnaast zijn het onderhoudsvriendelijke planten, goede snijbloemen en echte bij- en vlinderlokkers.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Allium Giganteum - Sierui

Allium Giganteum - Sierui. Zoek je een bijzondere blikvanger in de lentetuin? Dan is Allium giganteum een goede keuze.  Allium giganteum, de reuzenui, is een vaste plant met een groeihoogte van maar liefst ca. 180 cm. Bloeitijd april/mei. Met hun prachtige bolvormige bloemen, die fier overeind staan op rechte stengels, is het geen wonder dat Allium bollen zo populair zijn. Vanwege hun interessante bloemvorm zijn het echte blikvangers in de tuin, die mooi combineren met verschillende planten. Daarnaast zijn het onderhoudsvriendelijke planten, goede snijbloemen en echte bij- en vlinderlokkers.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 12,99 bij Florablom.com

Allium Oreophilum

Alliums zijn op zichzelf spectaculair en zeer mooi sier bloembollen. Allium Oreophilum is een kleinere allium. Het zal mooi uitzien als u in een grote groep in uw tuin of in potten op uw terras of balkon wordt geplant.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Knoflook (Allium sativum)

Knoflook (Allium sativum) kweken is zeer eenvoudig. Uit elk teentje knoflook groeit een nieuwe knoflook bol! Druk met de vinger in het midden van de bol zodat de teentjes los gaan zitten. Plant de teentjes elk apart met de neuzen naar boven, ongeveer 3 cm diep, op een afstand van 10 cm en een regelafstand van 25 cm. De neuzen moeten zichtbaar blijven. Planttijd is november/april. Houdt de grond vochtig maar niet nat. Bemesting drie maal per seizoen.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 5,99 bij Florablom.com

Allium - Tak Lilac (artificial)

Allium - Tak Lilac (artificial)Hoogte: 105Artificial bloemen zijn een geweldig alternatief van de echte bloemen. Deze bloemen zijn milieu vriendelijker en blijven het hele jaar door mooi zodat u hier geen omkijken naar heeft. Alle bloemen en planten zijn perfect uitgewerkt tot in de kleinste details wat ervoor zorgt dat ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 19,00 bij Homemeetsnature.nl

Allium Caeruleum

Allium Caeruleum (Blue of the Heavens) heeft zeer mooie helderblauw gekleurde bloemen. Deze prachtige Allium heeft weinig tot geen bladeren en is zeer goed te combineren met een groot aantal bloeiende struiken en lage groeiende vaste planten.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com
SALE

Allium Red Mohican

Allium Red Mohican - Sierui is een echte blikvanger in de tuin. Deze bijzondere soort bloeit met rode stervormige bloemen met witte topjes. Met een groeihoogte van bijna een meter is dit een prachtige zomerbloeier (juni/juli) die architectuur toevoegt aan de bloemborder. Ook geschikt als snijbloem. Plant in het najaar in het midden van de bloemborder (of in potten) op een zonnig plekje. Bijen- en vlinderplant.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Florablom.com

Daslook, Sierui Allium ursinum

De Allium ursinum wordt ook wel Daslook genoemd. De Allium ursinum is een eetbare plant die prachtig bloeit in de maanden april tot en met juni. De stervormige, witte bloemen zijn bij elkaar geclusterd tot een fraai bloemscherm. De bloemetjes hebben kleine, witte meeldraden. Het blad is breed en groen van kleur en wordt ongeveer 40 cm hoog. Deze Daslook dijt sterk uit en heeft daarom voldoende ruimte nodig. Plaats de Allium ursinum dan ook op een plek in een kruidentuin, moestuin of natuurlijk tuin. Denkt u er wel aan dat deze plant naar uien ruikt! Na de bloei sterft Daslook af. Combineer deze vaste plant in een sierborder dan ook met grootbladige zomerbloeiers zoals Schout bij nacht (Rodgersia) en Schildblad (Darmera) die vanaf juni de kale plekken met hun blad bedekken. Zowel het blad als de bloemetjes van de Allium ursinum zijn eetbaar. Gebruik ze op de boterham in een salade of door de aardappelpuree. Plaats deze Daslook op een schaduwrijke plek in voedselrijke, vochtige grond. Ook op kleigrond zal deze bodembedekkende plant het goed doen. Voor een goede start aanplanten met aanplantgrond.

Op voorraad — levertijd: 15-20 werkdagen — verzending: € 9,95
€ 2,38 bij Tuinplant

Chinese knoflookbieslook Allium tuberosum BIO

Chinese bieslook heeft een grasachtig plat blad met mooie witte bloemen en heeft een milde knoflooksmaak waardoor het kan dienen als vervanger van knoflook. Dit look kan meegekookt worden in gerechten, wat met gewone bieslook niet kan. Zaaien onder glas en zodra hanteerbaar uitplanten. Groeit traag. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek. Doet het ook uitstekend op potten.Biologisch geteelde zaden * Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01

Verzending: gratis
€ 2,20 bij Deoosteindeonline.nl

Allium Karataviense

Allium Karataviense - Sierui. Een bijzondere, winterharde Allium, met een groeihoogte van ongeveer 20 centimeter. Bloeit met roze/witte stervormige bloemen in de herkenbare bolvorm in mei. Het blad is breed en sierlijk. Plant de bollen in het najaar voorin de bloemborder of in potten in de volle zon. Bijen- en vlinderplant.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 4,99 bij Florablom.com

Allium Purple Sensation - Bio Flower Bulbs

Allium Purple Sensation - Bio Flower Bulbs. Deze paarse sierui is bij uitstek geschikt om vlinders en bijen aan te trekken. Biologisch geteeld. Laatbloeiend in het voorjaar zo rond eind mei half juni.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 5,99 bij Florablom.com
Filteren
Sitemap Blogs
© 2022 — bomenonline.nl — development by Harris Software