Groenblijvende sneeuwbal

Een groenblijvende sneeuwbal, dat klinkt heel tegenstrijdig. Deze heester dankt zijn naam aan het feit dat hij bloeit met witte bollen vol bloemen en dat hij ’s winters groen blijft. De groenblijvende sneeuwbal of viburnum tinus bloeit bovendien van november tot in het voorjaar, wat een opvallende tijd is voor struiken om te bloeien.

Soorten viburnum tinus

Je kunt verschillende soorten van de viburnum tinus kopen, die onderling verschillen in kleuren van de bloemknoppen en bloemen en in de precieze tijd van bloeien. We noemen hieronder een aantal soorten:

- Viburnum tinus: deze bloeit van december tot maart. De roze bloemknopjes veranderen in witte, licht geurende bloemen. Daarna vormen zich blauwe / zwarte bessen.

- Viburnum tinus ‘Gwenlian’: deze bloeit juist in het voorjaar. De bloemen van de viburnum tinus ‘Gwenlian’ zijn iets rozer van kleur.

- Viburnum tinus ‘Lisa Rose’: de bloemknopjes van deze groenblijvende sneeuwbal zijn eerst felroze, waarna er witte bloemen uitkomen.

- Viburnum tinus ‘Eve Price’: deze sierheester bloeit juist het hele jaar door, behalve in de winter. Dan vormen zich diepblauwe bessen.

Viburnum tinus kopen

Bekijk op je gemak online welke soorten van de groenblijvende sneeuwbal je het meest aanspreken. Ga je bijvoorbeeld voor een sneeuwbal op stam of toch liever een ‘gewone’ heester? Wat belangrijk is om te weten, is dat de groenblijvende sneeuwbal het liefst op een licht beschutte, maar warme plek in de tuin staat, op een plekje in de zon of met een klein beetje schaduw. De grond moet voldoende voeding en vocht bevatten, maar wel goed waterdoorlatend zijn. In de wind loopt de groenblijvende sneeuwbal mogelijk vorstschade op in de winter als de temperatuur zakt tot onder de -10 graden Celsius. Wordt het kouder? Dek de struik dan goed af en pak de stam in met stro. Op deze manier kun je optimaal genieten van de mooie bloemen!

Er zijn 7 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software