Es boom

De es is één van de grootste bomen die je in Nederland en België langs de weg of in een park ziet staan. Ze vallen op door hun rechte stam, 30 cm lange en smalle bladeren met een fijn gezaagde rand, zwarte winterknoppen en langwerpige zaadomhulsels die de hele winter door aan de es boom blijven hangen. De bladeren vallen in het najaar groen van de boom. Er zijn drie verschillende soorten es bomen te onderscheiden: de gewone es, smalbladige es en de pluimes.

Gewone es boom, smalbladige es boom en pluimes

De gewone es heeft zwarte knoppen. In de winter herken je deze es aan de gladde bast en opvallend grote zwarte (blad)knoppen. De kroon is rond of ovaal. Voordat de bladeren uitlopen, krijgt de boom purperrode bloempluimen. Deze staan in het begin rechtop en gaan later in trossen hangen. De smalbladige es heeft donkerbruine knoppen. De bloeiwijze van de pluimes lijkt op een pluim. Hij heeft bruine ‘vleugeltjes’ als vrucht. De bloeiwijze van de pluimes is opvallender dan die van de gewone es, terwijl de vruchten juist kleiner zijn. Er kunnen wel meer dan honderdduizend vruchten aan een boom hangen. De gevleugelde nootvruchten blijven in trossen aan de es boom hangen.

Es kopen

Je kunt het hele jaar door een es boom in pot kopen. Bomen met een kale wortel en kluit zijn van half oktober tot eind april te verkrijgen. Ga je een es kopen? Vergeet dan niet de eerste vijf jaar een boompaal naast de boom te plaatsen om te voorkomen dat hij omvalt bij harde wind. Gebruik daarnaast speciale aanplantgrond bij het planten. Bij Bomen Online kun je gemakkelijk kijken welke verschillende es bomen er te koop zijn. Filter het aanbod bijvoorbeeld op standplaats, hoogte of bloeiseizoen en je ziet direct wat de mogelijkheden zijn.

Populaire Es bomen

Onderstaand enkele populaire es bomen.

- Gewone es

- Smalbladige es

- Pluimes

Er zijn 2 bomen gevonden

Ecostyle Bladcomposteerder kleigrond 4.5 kg

Ecostyle bladcomposteerder kleigrond zorgt ervoor dat je het proces voor het maken van compost kan versnellen. Het blad vormt een isolerende laag rondom de planten zodat deze beter beschermt zijn tegen vorst. Ook zorgt het blad ervoor dat de bodem beter beschermt is tegen uitdroging. Tussen de bladeren leven allerlei nuttige insecten en andere beestjes die heel belangrijk zijn voor een gezonde tuin.De Ecostyle bladcomposteerder is verrijkt met een unieke mix van micro-organismen die het composteren doen versnellen en daarnaast zorgen voor een gezond bodemleven. Daarnaast zijn er speciale ingrediënten toegevoegd om tegelijkertijd de structuur van jouw kleigrond te verbeteren:Bladcomposteerder klei: Het toegevoegde lavameel bij de kleigrond zorgt voor een bodemverbeterende werking, er komt meer ruimte tussen de kleideeltjes in de bodem zodat planten beter kunnen wortelen en water beter kan worden opgenomen.Gebruiksaanwijzing: Hark of blaas je blad in de border. Strooi de bladcomposteerder gelijkmatig over de bladeren. Binnen één seizoen wordt het blad omgezet tot compost.Voordelen: Rijk aan actieve compostering micro-organismen. 2-in-1 werking: composteerder en bodemverbeteraar in 1. Zet afgevallen blad snel om in waardevolle voeding voor de bodem.Opmerkingen & tips: De snelheid van het composteren wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals weersomstandigheden en het type bladeren. Hogere temperaturen zorgen voor een versnelling van het composteringsproces, lage temperaturen vertragen het proces. Het looizuur van het eikenblad maakt de bodem zuur, houd hier rekening mee. Ook composteert niet elk blad even snel. Ideaal zijn de bladeren die snel composteren, zoals populier, kastanje, wilgen es. Beuken- en eikenbladeren verteren bijvoorbeeld heel langzaam. Bij deze bladeren adviseren wij om 1 kg AZ-Kalk toe te voegen per 10 m2.

Verzending: gratis
€ 14,99 bij Deoosteindeonline.nl

Ecostyle Bladcomposteerder zandgrond 4.5 kg

Ecostyle bladcomposteerder kleigrond zorgt ervoor dat je het proces voor het maken van compost kan versnellen. Het blad vormt een isolerende laag rondom de planten zodat deze beter beschermt zijn tegen vorst. Ook zorgt het blad ervoor dat de bodem beter beschermt is tegen uitdroging. Tussen de bladeren leven allerlei nuttige insecten en andere beestjes die heel belangrijk zijn voor een gezonde tuin.De Ecostyle bladcomposteerder is verrijkt met een unieke mix van micro-organismen die het composteren doen versnellen en daarnaast zorgen voor een gezond bodemleven. Daarnaast zijn er speciale ingrediënten toegevoegd om tegelijkertijd de structuur van jouw kleigrond te verbeteren:Bladcomposteerder zand: Het toegevoegde bentoniet zorgt voor een bodemverbeterende werking; het houdt voedingsstoffen beter vast in de bodem en voorkomt dat de zandgrond snel uitdroogt.Gebruiksaanwijzing: Hark of blaas je blad in de border. Strooi de bladcomposteerder gelijkmatig over de bladeren. Binnen één seizoen wordt het blad omgezet tot compost.Voordelen: Rijk aan actieve compostering micro-organismen. 2-in-1 werking: composteerder en bodemverbeteraar in 1. Zet afgevallen blad snel om in waardevolle voeding voor de bodem.Opmerkingen & tips: De snelheid van het composteren wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals weersomstandigheden en het type bladeren. Hogere temperaturen zorgen voor een versnelling van het composteringsproces, lage temperaturen vertragen het proces. Het looizuur van het eikenblad maakt de bodem zuur, houd hier rekening mee. Ook composteert niet elk blad even snel. Ideaal zijn de bladeren die snel composteren, zoals populier, kastanje, wilgen es. Beuken- en eikenbladeren verteren bijvoorbeeld heel langzaam. Bij deze bladeren adviseren wij om 1 kg AZ-Kalk toe te voegen per 10 m2.

Verzending: gratis
€ 14,99 bij Deoosteindeonline.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software