Leibomen

Leibomen worden vaak gebruikt om een smalle afscheiding mee te maken in de tuin of bijvoorbeeld aan de rand van een oprit. Ze hebben weinig ruimte nodig, waardoor ze zelfs in een kleine tuin geplaatst kunnen worden. Er zijn veel verschillende leibomen soorten, omdat vrijwel van ieder hoogstamboom een leiboom te maken is. je kunt daardoor altijd naar een andere stamhoogte informeren als je liever wilt dat het leirek hoger of lager dan 200 cm begint. Een aantal bekende leibomen:

- Amberboom leiboom: deze boom heeft schitterende herfstkleuren die variëren van rood tot geel en oranje. Deze zogenaamde ‘Indian Summer’ boom verliest in de winter al zijn bladeren.

- Groenblijvende leiboom: deze bladhoudende leibomen hebben als grote voordeel dat ze het hele jaar door groen blijven, wat voor meer privacy zorgt en vogeltjes in de winter een fijne schuilplek geeft.

- Leiboom op stam: enkele populaire soorten zijn de leibeuk en de lei-laurierkers.

- Steeneik leiboom; met zijn sterk getande randen aan de bladeren heeft de steeneik leiboom als tweede naam ‘hulst’ gekregen.

- Leifruitboom: vers fruit in eigen tuin! Deze leiboom wordt vaak toegepast op een schutting in de volle zon.

Leibomen kopen

Leibomen kunnen het hele jaar door geplant worden, als het maar niet vriest. Eventueel kun je ze bevestigen aan een groot frame om een strak geheel te creëren. Van november tot en met april kun je ze ook met kale wortels kopen, ze zijn dan iets goedkoper. Je kunt een leiboom het beste twee keer per jaar snoeien, bijvoorbeeld in de winter en in de zomer of na de eerste groei in juni en na de tweede bloei in augustus. Dat is afhankelijk van de soort leiboom. Door ze regelmatig te snoeien, behouden ze hun leivorm en groeien ze niet weer de hoogte in. Bekijk bij Bomen Online welke verschillende leibomen je kunt kopen. 

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software