Chinees klokje

De forsythia, ook wel het Chinees klokje genoemd, is een heester die opvallend geel bloeit. Dat doet hij al vroeg in het jaar. In het najaar verschijnen de eerste knoppen op de takken en die gaan in het vroege voorjaar open als er verder nog weinig bloeit. Van ongeveer februari tot april zie je de felgele bloemetjes die een mooi contrast vormen met de donkerbruine takken. Het Chinees klokje is goed winterhard maar blijf niet groen. De bladeren vallen na de herfst af. Er zijn verschillende soorten van de forsythia te koop. Het grootste verschil zit hem in de hoogte die het betreffende Chinees klokje wordt. We noemen een aantal bekende soorten:

- Forsythia intermedia ‘Spectabilis’: dit Chinees klokje kan tot wel 275 cm hoog worden. Je ziet deze forsythia in veel tuinen staan. De plant bloeit op eenjarig hout met stervormige bloemen, dit in tegenstelling tot de meeste andere Chinese klokjes die op tweejarig hout bloeien.

- Forsythia intermedia ‘Goldrush’: dit Chinees klokje wordt minder groot, namelijk zo’n 175 cm.

Forsythia kopen

Wil je een forsythia kopen als mooie aanvulling in de tuin? Bij Bomen Online zie je direct de verschillende varianten die wij in ons assortiment hebben. Je kunt ons aanbod eenvoudig filteren op bijvoorbeeld prijs en standplaats. De meeste varianten hebben de voorkeur voor droge gronden in de halfschaduw. Tegen extreme warmte kan het Chinees klokje minder goed. De bladeren kunnen dan verbranden.

Chinees klokje snoeien

Je kunt het beste de forsythia na de bloeitijd snoeien. De takken waar de struik uitbundig heeft gebloeid, mogen tot net boven de grond verwijderd worden. Haal niet meer dan een derde van de takken weg om weer mooie jonge scheuten te krijgen. Zo behoud je het mooiste model. Na zo’n twee jaar groeien aan de nieuwe uitlopers ook weer prachtige bloemen!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software