Treurwilg

De treurwilg is een herkenbare boom die je vaak aan de waterkant ziet staan. Treurwilgen worden zo genoemd vanwege hun treurvorm. Deze snelgroeiende boom houdt van een vochtige, beschutte plek waar veel voeding te verkrijgen is. Het is dan ook niet voor niets dat treurwilgen het goed doen aan de waterkant, bijvoorbeeld bij een meer of vijver in een stadspark. Door hun grote, sierlijke kroon bieden ze een fijne schaduw aan mensen en dieren.

Diverse soorten treurwilgen

De meest bekende treurwilgen zijn:

- Katjeswilg: een mini treurwilg, de kleinste in zijn soort. Deze kleine treurwilg wordt op een stam geënt. Wil je de treurwilg klein houden? Snoei hem dan goed. Vergeet daarbij niet de jonge uitlopers van de treurwilg op de stam om afsterving van de ent te voorkomen. In maart-mei bloeien er prachtige geel/grijze katjes.

- Salix sepulcralis ‘Tristis’: wil je een treurwilg kopen die groot is? De ‘Tristis’ kan wel 25 meter hoog worden. Deze brede treurwilg heeft lange, afhangende takken en een spits treurwilg blad. In mei bloeit hij met opvallende gele katjes.

Treurwilg kopen

Bomen Online bied je een duidelijk overzicht welke treurwilgen er zijn. Je kunt direct online je favoriete treurwilg kopen. Omdat het hout van wilgen zacht is en gemakkelijk breekt bij harde wind, is het verstandig de eerste vijf jaar een boompaal naast de grotere treurwilgen te plaatsen, voor extra stevigheid. Treurwilgen zijn het hele jaar door leverbaar in pot. Een treurwilg met kale wortels en kluit kun je tussen half oktober en eind april kopen.

Om een treurwilg mooi in vorm te houden, is het belangrijk treurwilgen op tijd te snoeien. De jonge takken groeien namelijk erg snel. Je kunt het beste snoeien na de bloei (katjes). Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je te rigoureus snoeit, daar kunnen ze goed tegen. Een treurwilg is zelfs tot bonsai-formaat te snoeien!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software