Bamboe plant

Als het gaat om bamboe, zijn er twee bamboe soorten waar een groot verschil tussen zit. We maken namelijk onderscheid tussen woekerende en niet woekerende bamboe. Woekerende bamboes vormen ondergrondse uitlopers die een gevaar zouden kunnen vormen voor folievijvers of bestrating. Ze kunnen zelfs tot bij de buren groeien! Als de bamboe plant die je het mooiste vindt een woekerende soort is, is het dus wel belangrijk hier rekening mee te houden.

Bekende bamboe planten

De bekendste bamboe plant is de Fargesia. Dit is ook meteen de niet woekerende variant. Ze hebben dunnen halmen en een fijn blad. Je kunt de Fargesia bamboe plant kopen in verschillende hoogtes. Wil je opvallende bamboe in de tuin? Dan kom je al snel uit bij de (winterharde) woekerende soorten. Een aantal voorbeelden van woekerende bamboe planten voor buiten:

- Phyllostachys: een reuzenbamboe met dikke halmen. Deze is verkrijgbaar met gele of zwarte stengels met lichtgroene bladeren. Één van de mooiste bamboe soorten, groenblijvend en zeer winterhard. De phyllostachys staat ook prachtig als solitaire bamboe boom.

- Sasa bamboe: deze soort heeft grote bladeren en blijft laag. Dit bodembedekkende, traag groeiende type sierbamboe groeit voornamelijk in de breedte. Ook de Sasa is zeer winterhard en groenblijvend. Een mooi Sasa type is de ‘Veitchii’ die in de winter roomwitte randen rond het donkergroene blad krijgt.

Bamboe kopen

Je kunt bij Bomen Online direct je favoriete bamboe kopen. Vergeet ook zeker de wortelbegrenzer niet! Daarmee kun je het woekeren van de scheuten voorkomen. Bamboe dient twee keer per jaar gesnoeid te worden. In het later voorjaar, als de nieuwe scheuten zo’n 50 cm boven de grond staan, kun je alles tot de grond terugsnoeien, behalve de 10-15 mooiste en dikste scheuten. In de late herfst snoei je de 10-15 lelijkste en oudste halmen en de dunne nagroei weg. Op deze manier houd je de bamboe mooi in model en groei. Bamboe wordt geleverd als bamboe in pot. Haal je de bamboe uit de pot? Gebruik dan goede tuinplantengrond.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software