Wil jij graag een appelboom in de tuin? Dit moet je weten!

De appelboom is erg populair geworden als boom voor in de (stads)tuin. Dat komt vooral omdat er heel erg veel soorten en variaties zijn, die elk bijzondere eigenschappen hebben. Maar dat maakt de keus voor een appelboom ook een stuk lastiger! Wil jij graag een mooie appelboom in de tuin hebben, maar weet je nog niet welke? Dit moet je weten!

De bestuiving van appelbomen: zelfbestuivend of niet?

Er zijn veel verschillende appelbomen rassen. De bekendste zijn de Elstar en de Golden Delicious, maar er zijn nog veel meer appelrassen. Verscheidene rassen zijn zelfbestuivend, wat natuurlijk heel praktisch is als je maar één appelboom wilt. Heb je geen zelfbestuivende appelboom, dan moet er een andere appelboom in de buurt zijn om te zorgen voor bestuiving. Anders krijg je ook geen appels aan de boom. Vaak kunnen verschillende rassen elkaar onderling ook bestuiven, dus als de buren een ander ras hebben is dat geen probleem. De appels kunnen dan wel wat anders gaan smaken.

Kleine appelboompjes voor op het terras

Er zijn tegenwoordig hele kleine appelboompjes. Er zijn zelfs mini appelboompjes, die het heel goed doen in een pot. Een appelboom in pot is ideaal als je een klein boompje op je terras of bij de voordeur wilt zetten. Er komen vaak verrassend veel appels aan deze miniboompjes! Er zijn zelfs appelboompjes die twee verschillende rassen dragen omdat er twee soorten op de stam zijn geënt. Een appelboom in pot is erg gemakkelijk en zal nooit erg groot worden. Ze zijn ook gemakkelijk te snoeien en bij te houden.

Struikvormige appelbomen en appelbomen op laagstam

Wil je wel graag een appelboom kopen, maar wil je een iets groter formaat? Dan kies je voor een struikvormige appelboom. De boom heeft vrijwel geen stam, maar loopt net boven de grond uit. Daardoor zijn de takken goed bereikbaar en kun je overal gemakkelijk bij. Een iets grotere variant is de appelboom op laagstam. Deze heeft een stam van 50-75cm. Ook deze boom blijft meestal klein, al wordt hij wel wat groter dan de struikvorm.

Appelbomen op halfstam en hoogstam

Tenslotte is er nog wat we zien als de ‘normale’ appelboom. Dat is de appelboom die groeit op een halfstam of hoogstam. De halfstam is ongeveer 75-125 cm hoog met daarboven een flinke kroon waaraan de appels groeien. Wil je deze appelboom kopen, dan kun je hem snoeien vanaf een keukentrapje. Dat is anders dan de hoogstam appelboom, die meestal met een ladder moet worden gesnoeid. De stam is dan meer dan 125 cm hoog. De hoogstam appelboom kan behoorlijk groot worden en breed uitlopen. Hij is bijzonder mooi in een grote tuin. Zoals gezegd zijn er heel veel soorten appelbomen. Meestal worden ze gesorteerd op hun grootte en pas daarna op het ras. Vooral de Elstar wordt veel verkocht omdat dit lekkere zoete appels zijn. Maar ook de Granny Smith en Golden Delicious worden veel aangeschaft voor in de tuin, omdat deze appels geschikt zijn voor appelmoes. Wil jij een appelboom kopen? Dan bepaalt de afmeting van de tuin voor een groot gedeelte welk type boom je het handigst kunt bestellen.

Andere populaire fruitbomen zijn de kersenbomen, notenbomenperenbomen en pruimenbomen.

 

Er zijn 25 bomen gevonden

Appelboom Elstar leivorm (Malus Domestica "Elstar") fruitbomen - 2 stuks

Appelboom Elstar leivorm (Malus Domestica "Elstar") fruitbomen Een van de meest favoriete appelsoorten in Nederland is de Elstar appel. Deze appel heeft een licht zure smaak en stevig vruchtvlees. Na de oogst is de appel nog tot twee maande...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 140,00 bij Tuinexpress.nl

Appelboom Malus dom Elstar wondertree

Malus domestica 'Elstar' is de bekendste en meest geteelde appel in Nederland. Uitstekende zoetzure smaak, geschikt als handappel, moesappel en dessertappel. De Elstar is een sappige zoete appel met lichte zure tinten. De vrucht is grotendeels rood aan de zonkant, met geel groene tinten op de rest van de schil. Elstar is geschikt als handappel en als keukenappel.Appelboom Malus d. Elstar: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Cox’s Orange, Delcorf, Golden Delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz meer succes. Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.

Verzending: gratis
€ 26,95 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus dom Delcorf wondertree

Malus domestica ´Delcorf´ is een iets minder bekend appelras. De mooie vorm van de boom zorgt dat het in elk jaargetijde het middelpunt van je tuin is. De vrucht van de Delcorf is een knapperige, sappige, zoet zure appel. De schil is geel/rood met rode en oranje strepen. De smaak en goede bite van de appel, maakt het een perfecte handappel, maar ook erg geschikt voor verwerking tot moes en bijvoorbeeld appeltaart. De Delcorf is een vroege appel en kan over het algemeen van begin tot eind september al geplukt worden. Appelboom Malus d. Delcorf: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar of Golden Delicious meer succes. Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.

Verzending: gratis
€ 26,95 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus dom Santana wonder tree

De Santana is een heerlijke, knapperige appel en biedt mensen met een milde appelallergie de mogelijkheid om zonder klachten een lekkere, gezonde appel te eten. Een goede handappel. Direct na de pluk nogal zuur, na enkele weken rijpen komt het aroma beter tot zijn recht. Hoog resistent tegen schurft en meeldauw.Appelboom Malus d. Santana: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar of Pinova meer succes.  Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.

Verzending: gratis
€ 26,95 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom (malus domestica "Summer Red") fruitbomen

Appelboom (malus domestica "Summer Red") fruitbomen Deze lichtzure appel is prachtig rood van kleur. De appel heeft een stevig vruchtvlees wat zorgt voor een goede bite. De appel is in augustus te plukken en daarmee een echte zomer appel. D...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom Malus d. Rode Jonagold 90 cm

Deze appel is een rood gekleurde variant van de bekende Jonagold. Het vruchtvlees is stevig en sappig en is lichtzuur tot zoet van smaak. De appels zijn vanaf oktober te oogsten. Opeten hoeft niet direct, ze zijn te bewaren tot januari. De Rode Jonagold heeft een andere appelboom nodig om tot vruchten te komen.Appelboom Malus d. Rode Jonagold: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: oktober Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar of Gloster meer succes. Hoogte: 90 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus dom Ecolette wondertree

Malus domestica 'Ecolette' is een nieuw ras wat zeer ziekteresistent is en dus goed biologisch gekweekt kan worden. Door de ziekteresistentie houdt de boom gedurende het jaar zonder chemische gewasbestrijding gezond blad en geeft gave vruchten zonder schurft of aanslag. 'Ecolette' kleurt mooi dieprood en heeft roomwit vruchtvlees.Appelboom Malus d. Ecolette: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.

Verzending: gratis
€ 26,95 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Rode Jonagold (malus domestica "Rode Jonagold") fruitbomen

Appelboom Rode Jonagold (malus domestica "Rode Jonagold") fruitbomen Deze appel is een rood gekleurde variant van de bekende Jonagold. Het vruchtvlees is stevig en sappig en is lichtzuur tot zoet van smaak. De appels zijn vanaf oktober te o...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom (Malus Domestica "Cox's Orange") fruitbomen

Appelboom (Malus Domestica "Cox's Orange") fruitbomen De 'Cox' is een geliefde appel voor gebruik in desserts. De appels zijn heerlijk zoet en aromatisch. Naast gebruik in desserts is de appel ook prima uit de hand te eten. De r...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom Rode Boskoop (malus domestica "Rode Boskoop") fruitbomen

Appelboom Rode Boskoop (malus domestica "Rode Boskoop") fruitbomen De Rode Boskoop staat ook wel bekend als de Goudreinet. Het is een zeer populaire appel voor het maken van appeltaarten. De rode appel heeft een wat stroeve schil en is fris...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom Elstar (Malus Domestica "Elstar") fruitbomen - In 5 liter pot - 1 stuks

Appelboom Elstar (Malus Domestica "Elstar") fruitbomen De populaire Elstar geeft heerlijk lichtzure appels met een stevige bite. De handappels zijn na de oogst nog 2 maanden houdbaar. De Elstar is een zelfbestuivende appelboom maar geeft ee...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Malus Golden Delicious (Appelboom)

Malus Golden Delicious (Appelboom)Van oorsprong komt de Malus Golden Delicious 'Appel' uit Europa. De Malus ofwel appelboom is een in de wintermaanden bladverliezende fruitboom met lichtgroen blad en wit - roze bloemen met daaruit volgend geel - groene vruchten.De Malus bloeit in de periode Mei en in de periode september - oktober oogst u de appels. In gunstige omstandigheden kan de Malus uitgroeien tot een hoogte van maximaal 150 cm en een breedte van ca. 40 cm. Snoeien is niet noodzakelijk.De Malus gedijt uitstekend in de volle zon of half schaduw. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar te doen. Gelieve de Malus Golden Delicious 'Appel' buiten te laten overwinteren.De plant kan niet goed tegen een temperatuur lager dan -40 graden Celcius.Bijzonderheden: Eetbare vruchten.Uitleverhoogte: 20 tot 35 c

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 6,40 bij Homemeetsnature.nl

Malus Gala appelboom

Malus Gala appelboomVan oorsprong komt de Malus Gala 'Appelboom' uit Europa. De Appelboom is een in de wintermaanden bladverliezende fruitboom met lichtgroen blad en wit - roze bloemen met daaruit volgend rood - gele vruchten.De Appelboom bloeit in de periode april - mei en geeft eetbaar fruit in september - oktober. In gunstige omstandigheden kan de Appelboom uitgroeien tot een hoogte van maximaal 150 cm. en een breedte van ca. 40 cm. Snoeien mag, maar is niet noodzakelijk.De Appelboom gedijt uitstekend in de volle zon of half schaduw. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar te doen.Gelieve de Malus Gala 'Appel' buiten te laten overwinteren. De plant kan niet goed tegen een temperatuur lager dan -40 graden Celcius.Bijzonderheden: Eetbare vruchten.Uitleverhoogte: 50 tot 70 cm in handige do

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 6,10 bij Homemeetsnature.nl

Appelboom Malus d. Golden Delicious 160 cm

De Malus Domestica Golden Delicious is prachtige appelboom. De zachte, vrij zoete appel is heerlijk om te eten en is vaak gelieft door kinderen. Nog voor de appels aan de boom komen kunt u genieten van de prachtige wit-roze bloesem die aan de Golden Delicious appelboom groeit. De appels die daarna aan de boom groeien zijn geel van kleur. Deze appelboom geeft vrij makkelijk zijn vrucht.Appelboom Malus d. Golden Delicious: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar, Cox’s d’Orange of James Grieve meer succes.  Hoogte: 90 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 22,95 bij Deoosteindeonline.nl

Malus Breaburn appelboom

Malus Breaburn appelboomVan oorsprong komt de Malus Breaburn 'Appel' uit Nieuw Zeeland. De Appelboom is een in de wintermaanden bladverliezende fruitboom met lichtgroen blad en wit - roze bloemen met daaruit volgend rode vruchten.De Appelboom bloeit in de periode april- mei en geeft eetbaar fruit in september - oktober. In gunstige omstandigheden kan deze appelboom uitgroeien tot een hoogte van maximaal 150 cm. en een breedte van ca. 40 cm. U kunt de opgaande takken verwijderen.De Appelboom gedijt uitstekend in de volle zon of half schaduw. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar te doen. Gelieve de Malus Breaburn 'Appelboom' buiten te laten overwinteren. De plant kan niet goed tegen een temperatuur lager dan -40 graden Celcius.Bijzonderheden: Eetbare vruchten.Uitleverhoogte: 50 tot 70 cm in handige doos met ver

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 6,10 bij Homemeetsnature.nl

Appelboom mix (James Grieve/Elstar/Golden Delicious/Jonagold/Summer Red) fruitbomen

Appelboom mix (James Grieve/Elstar/Golden Delicious/Jonagold/Summer Red) fruitbomen Met deze appelboom  heeft u maar liefst 5 soorten appels op 1 stam! Meerdere bomen zijn niet meer nodig, de boom draagt voldoende verschillende bloesems om te ku...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 60,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom Malus d. Summer red 90 cm

Deze lichtzure appel is prachtig rood van kleur. De appel heeft stevig vruchtvlees wat zorgt voor een goede bite. De appel is in augustus te plukken en daarmee een echte zomer appel. De Summer Red geeft pas appels na kruisbestuiving met een appelboom van een ander ras. Het is dus belangrijk deze ook te plaatsen wanneer u wilt kunnen genieten van deze helderrode lekkere appels.Appelboom Malus d. Rode Summer red: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: augustus / september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend Hoogte: 90 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus d. Elstar 90 cm

De populaire Elstar heeft een heerlijke lichtzure smaak met een stevige bite. De handappels zijn na de oogst nog 2 maanden houdbaar. De Elstar is een zelfbestuivende appelboom maar geeft een grotere opbrengst met het plaatsen van een ander ras in de buurt. De Elstar is tevens in grotere potmaat en leivorm verkrijgbaar.Appelboom Malus d. Elstar: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Cox’s Orange, Delcorf, Golden Delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz meer succes. Hoogte: 90 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus d. Coxs Orange 90 cm

De 'Cox' is een geliefde appel voor gebruik in desserts. De appels zijn heerlijk zoet en aromatisch. Naast gebruik in desserts is de appel ook prima uit de hand te eten. De relatief lange bloeitijd maakt dat de appelboom zeer geschikt is voor bestuiving door andere appelbomen. Om tot een goede oogst te komen is het zeer belangrijk dat deze appelboom op een humusrijke grond staat die voldoende vocht vasthoudt in de zomerperiode. De 'Cox' is een wat gevoelige appelboom, vooral geschikt voor de ervaren liefhebber. De appelboom is gekweekt op stam.Appelboom Malus d. Coxs Orange: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Enigszins zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar, Golden Delicious of Topaz meer succes. Hoogte: 90 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus d. Elstar 160 cm

De populaire Elstar heeft een heerlijke lichtzure smaak met een stevige bite. De handappels zijn na de oogst nog 2 maanden houdbaar. De Elstar is een zelfbestuivende appelboom maar geeft een grotere opbrengst met het plaatsen van een ander ras in de buurt. De Elstar is tevens in grotere potmaat en leivorm verkrijgbaar.Appelboom Malus d. Elstar: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Cox’s Orange, Delcorf, Golden Delicious, James Grieve, Pinova, Santana of Topaz meer succes. Hoogte: 160 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 22,95 bij Deoosteindeonline.nl

Appelboom Malus d. Coxs Orange 160 cm

De 'Cox' is een geliefde appel voor gebruik in desserts. De appels zijn heerlijk zoet en aromatisch. Naast gebruik in desserts is de appel ook prima uit de hand te eten. De relatief lange bloeitijd maakt dat de appelboom zeer geschikt is voor bestuiving door andere appelbomen. Om tot een goede oogst te komen is het zeer belangrijk dat deze appelboom op een humusrijke grond staat die voldoende vocht vasthoudt in de zomerperiode. De 'Cox' is een wat gevoelige appelboom, vooral geschikt voor de ervaren liefhebber. De appelboom is gekweekt op stam.Appelboom Malus d. Coxs Orange: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: september Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Enigszins zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Elstar, Golden Delicious of Topaz meer succes. Hoogte: 160 cm Winterhard: JaVoedingswaarde:Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.Bewaren:Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appels die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appels veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Verzending: gratis
€ 22,95 bij Deoosteindeonline.nl

Malus Domestica Elstar - Appelboom - P23

De Malus Domestica Elstar is een van de bekendste en populairste appelbomen. Grote kans dat je wel eens een Elstar appel gegeten hebt. Deze Elstar is nog een klein boompje wanneer je hem krijgt, maar als je hem de ruimte en tijd geeft om te groeien kan het een flinke boom worden. De boom heeft groene bladeren en tijdens de bloeitijd komen er schattige kleine roze-witte bloementjes tevoorschijn. De bloeitijd van de Elstar is van april tot mei. Tijdens de maanden september en oktober kan je de appels die de boom geproduceerd heeft plukken. Tijdens het eerste jaar zal je waarschijnlijk geen vruchten aan de boom vinden, maar tijdens het tweede jaar is er een grote kans op. Deze appelboom is 100% biologisch gekweekt. Dit houdt in dat er tijdens de teelt uitsluitend plantaardige en dierlijke materialen gebruikt zijn. De pot en het etiket zijn gemaakt van gerecycled plastic en daarom een schone oplossing voor het milieu! Let op! Wanneer de bloesem van de boom waait, kunnen er dat jaar geen

Levertijd: vandaag besteld voor 15:00 is morgen in huis — verzending: € 5,95
€ 36,95 bij Plantje.nl

Appelboom Golden Delicious (malus domestica "Golden Delicious") fruitbomen

Appelboom Golden Delicious (malus domestica "Golden Delicious") fruitbomen De “Golden Delicious” draagt zijn naam natuurlijk niet voor niets. De grote gele appels zijn heerlijk zoetzuur van smaak en hebben een lekker stevige bit...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom (Malus Domestica "Braeburn") fruitbomen

Appelboom (Malus Domestica "Braeburn") fruitbomen De “Braeburn” is een appelras uit Nieuw Zeeland. De appels zijn stevig van structuur en lichtzuur van smaak. De appels zijn vanaf oktober te oogsten en zijn zeer lang te bewaren;...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl

Appelboom James Grieve (malus domestica "James Grieve") fruitbomen

Appelboom James Grieve (malus domestica "James Grieve") fruitbomen De James Grieve is een makkelijke appelboom om te houden. Deze heerlijke appel is stootgevoelig, daarom is de appel niet in winkels verkrijgbaar. Na de oogst zijn de appels ...

Levertijd: 1 - 2 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 28,80 bij Tuinexpress.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2023 — bomenonline.nl — development by Harris Software