Bolesdoorn

De bolesdoorn (acer) kun je kopen in verschillende soorten, zowel voor kleine als grote tuinen. Het grootste verschil tussen de soorten bolesdoornen is het blad. Zo heeft de rode bolesdoorn, de naam zegt het al, een rood blad en de bonte bolesdoorn een opvallend gekleurd blad. Een bolesdoorn wordt op de stam geënt, wat wil zeggen dat hij in de hoogte nog maar minimaal groeit. Alleen de stamomtrek zal wat dikker worden. Daardoor is al goed te voorspellen hoeveel ruimte de bolesdoorn op stam in zal nemen. De maximale hoogte zal zo’n vier meter hoog zijn. Je kunt zelf kiezen wat voor jou de ideale hoogte is.

Je hoeft een bolesdoorn niet elk jaar te snoeien. Juist als de bolesdoorn een kroon van enkele jaren heeft, ziet hij er op zijn mooist uit. En als je niet of weinig snoeit, krijg je in het vroege voorjaar kleine tuilvormige, groengele bloemen op de takken en in het seizoen de karakteristieke vleugelvruchtjes. Deze kunnen nog wel tot in de winter blijven hangen. Wil je de bolesdoorn graag klein en smal houden? Dan dien je hem elk jaar of om het jaar terug te snoeien. Dat kun je het beste doen tussen juni en november, om het bloeden of afsterven van de boom te voorkomen. In de eerste jaren zal de bolesdoorn er nog zuilvormig uitzien, daarna groeit hij uit tot een ovaalvormige kroon.

Bolesdoorn kopen

Bij Bomen Online kun je eenvoudig kiezen welke bolesdoorn je wilt kopen. Vergeet daarbij niet dat het aangeraden wordt om ook een boompaal te kopen die je bij de bolesdoorn plaatst. Hiermee voorkom je dat de boom breekt bij de ent. Plant de bolesdoorn altijd in aanplantgrond. Van half oktober tot eind april kun je een bolesdoorn kopen met een kale wortel en kluit. Je kunt het hele jaar door een bolesdoorn kopen in een pot.  

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software