Laurierboom

De laurierboom is een geliefde boom omdat hij in de winter groen blijft. Je tuin ziet er daardoor altijd begroeid uit, wat ook nog eens voor minder inkijk zorgt. Bovendien geeft hij mooie witte bloemen in het voorjaar en kleine zwarte besjes in de zomer of het najaar! Als je een laurierboom wilt kopen, heb je de keuze uit een laurierboom als boom, een lei laurierboom of een laurierboom op stam. Een voorbeeld van de laurierboom op stam is de ‘Etna’, waarvan het jonge blad brons-rood is. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de laurierkers en de Portugese laurierboom.

- Laurierkers of prunus laurocerasus: deze laurierboom op stam is als kleine boom of grote struik te kopen. Hij groeit vanuit één stam met vele opgaande takken. De bladeren zijn aan de bovenkant donkergroen en aan de onderkant lichter van kleur, met een wasachtige glans over de bovenkant.

- Portugese laurierboom of prunus lusitanica: deze laurierboom heeft kleinere bladeren die dofgroen van kleur zijn. Hij groeit slechts 30 cm per jaar.

Laurierboom kopen

Je kunt het hele jaar door een laurierboom kopen. Wil je het liefste een laurierboom op stam, dan heb je de keuze uit meerdere stamhoogtes. De boom groeit het beste in losse, vochthoudende, voedingrijke grond, op een plek in de zon of halfschaduw. Hij slaat het beste aan als je aanplantgrond met de bestaande grond mengt. Verder is het verstandig om de eerste vijf jaar een boompaal naast de laurierboom te plaatsen, om te voorkomen dat de boom omwaait bij een harde Nederlandse wind. Om de boom in vorm te houden, kun je hem na de bloei met een snoeischaar bijsnoeien. Doe dit echter niet in de volle zon om te voorkomen dat de gesnoeide takken inbranden.

Bekijk op je gemak online welke laurierboom je wilt kopen. Je kunt ons aanbod eenvoudig filteren op bijvoorbeeld hoogte en bloeiseizoen.  

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software