Bolacacia

De bolacacia of robinia pseudoacacia umbraculifera is een geliefde boom om in rijen naast een oprit te plaatsen, maar ook in een kleine of grote tuin komt deze boom goed tot zijn recht. De bladeren van de bolacacia zijn frisgroen van kleur bij het uitlopen en kleuren later naar donkergroen. Het zijn ronde blaadjes die aan steeltjes zitten met meerdere blaadjes bij elkaar. Samen zorgen ze voor een mooie ronde bol. De bladeren blijven in de herfst lang aan de boom hangen.

Een bolacacia kun je het beste plaatsen in goed doorlatende kalkrijke grond, in de zon of halfzon. De grond mag niet te nat zijn. Het is raadzaam aanplantgrond en tuinturf te mengen met de bestaande grond, om er zo voor te zorgen dat de bolacacia gemakkelijker aanslaat. Een boompaal kan er de eerste vijf jaar voor zorgen dat de boom niet omwaait bij harde wind.

De robinia pseudoacacia umbraculifera snoeien

Een bolacacia of robinia pseudoacacia umbraculifera dient gesnoeid te worden. Je kunt ervoor kiezen de boom te knotten of bij te snoeien. Door te knotten, wordt de bolvorm het beste behouden. Afhankelijk van hoe groot je wilt dat de bol wordt, kun je een bolacacia ieder jaar, om het jaar of ééns per drie jaar knotten. Als je niet knot, loop je het risico dat de bolvorm een kroonvorm wordt.

Het snoeien van de bolacacia dient ieder jaar te gebeuren tussen november en februari. Snoei echter niet als het vriest. Na vijf jaar kun je de kroon ook door laten groeien en niet meer snoeien. Je zult dan rond mei-juni witte bloemetjes zien verschijnen tussen de bladeren. Haal wel altijd de uitlopers weg onder de ent, op de wilde onderstam. Deze uitlopers zorgen er anders voor dat de hele kroon uiteindelijk sterft.

Bolacacia kopen

Bekijk op Bomen Online welke bolacacia je wilt kopen. Je kunt het aanbod eenvoudig filteren op bijvoorbeeld hoogte en standplaats. Tussen half oktober en eind april kun je ook een bolacacia kopen met een kale wortel en kluit. Bekijk direct wat de mogelijkheden, levertijd en kosten zijn.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software