Bomen op stam

Bij bomen op stam heb je veel keuze in de maat boom die je wilt planten. Bomen op stam staan over het algemeen op een stam tussen de 150 en 240 cm. Naast een keuze in het formaat kun je ook kiezen of je een gewone boom, bolboom of treurboom op stam wilt. Zo is de laurierboom op stam (Prunus) één van de populairste groenblijvende bomen op stam die winterhard is. En wat dacht je van de prachtig bloeiende Japanse sierkers?

De (kleine) bomen op stam kunnen op de stam geënt zijn of tot de gewenste hoogte gesnoeid worden. Wanneer een boom op de stam geënt is, zal hij nog maar minimaal in de hoogte groeien, enkel in de stamomtrek. Hierdoor is goed te voorspellen hoe hoog de boom ongeveer zal worden. Bij een boom die door de kweker tot de gewenste hoogte gesnoeid is, kun je zelf nog bepalen hoe hoog je wilt dat de boom is. Voor de hoogte meet je altijd vanaf de bovenkant van de pot tot de onderkant van de kroon.

Bomen op stam kopen

Of je nu kleine bomen op stam, bladhoudende bomen op stam of groenblijvende bomen op stam die winterhard zijn wilt kopen, bij Bomen Online kun je gemakkelijk het aanbod zien. Bovendien kun je eenvoudig filteren op bijvoorbeeld hoogte, bladkleur, standplaats en bloeiperiode. Bomen op stam (voor een kleine tuin) zijn van half oktober tot half april met een kale wortel en kluit leverbaar en het hele jaar door in een pot.

Om van je bomen op stam te blijven genieten, is het aan te raden goed na te vragen of lezen hoe de bomen gesnoeid moeten worden. Afhankelijk van de soort (kleine) bomen op stam die je gekozen hebt, is de snoeimethode namelijk anders. Sommige soorten moeten ieder jaar gesnoeid worden, andere soorten niet of nauwelijks. Wel is het voor iedere soort verstandig de eerste vijf jaren een boompaal naast de boom te plaatsen om hem te ontlasten voor (harde) wind. Bij harde wind kan de jonge stam gemakkelijk breken. En vergeet je de aanplantgrond niet?

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software