Goudiep (ulmus hollandica wredei)

De goudiep of ulmus hollandica wredei is een opvallende verschijning in iedere tuin. Deze zuilvormige boom heeft namelijk prachtige geelkleurende bladeren en staat trots overeind. De goudiep kan daarom in de meest kleine tuin nog een plekje vinden. Of statig in een rij langs de oprijlaan!

De takken, die recht omhoog gaan, vertakken van onderaf. De eerste jaren behoudt de ulmus hollandica wredei zijn smalle, compacte vorm. Laat je de boom zijn gang gaan? Dan zal hij na een aantal jaren een rondere kroon krijgen. Als de boom niet gesnoeid wordt, kan hij zelfs zo’n acht meter hoog worden!

De bloei van de ulmus hollandica wredei

Aan het begin van het jaar, rond februari / maart, staat de boom in bloei met onopvallende roodbruine bundels. Daarna verschijnen kleine gevleugelde nootvruchten, gevuld met roodbruin zaad. De goudiep begint het voorjaar met gekruide groene / goudgele bladeren. Deze kleur verandert langzaam in goud / geel, net voordat de bladeren afvallen. Hieraan dankt de ulmus hollandica wredei dan ook zijn naam ‘goudiep’.

Een goudiep kopen

Bij Bomen Online ontdek je snel welke goudiep je wilt kopen. Klik op een boom die je aanspreekt en bestel hem direct. Vergeet daarbij niet een boompaal te kopen die je de eerste vijf jaar naast de goudiep kunt plaatsen om te voorkomen dat hij omvalt of afbreekt bij harde wind. Gebruik daarnaast aanplantgrond en tuinturf bij het planten zodat hij sneller aanslaat. Een goudiep vertakt veelal vanaf de grond. Wil je liever een goudiep op stam? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden hiervoor.

Weet je niet zeker of je een goudiep wilt kopen? Denk dan ook eens aan een prieeliep / bergiep, de treurvorm van de iep. Bij deze iep hangen de takken juist omlaag. Je kunt een iep in pot het hele jaar door kopen. Iepbomen met een kale wortel en kluit zijn van half oktober tot eind april verkrijgbaar.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software