Groenblijvende bomen

We noemen bomen groenblijvende bomen, wintergroene of bladhoudende bomen als ze in de winter hun blad of naalden niet verliezen. Dat zorgt ervoor dat je tuin er het hele jaar door groen uitziet en, afhankelijk van de plek waar de boom staat, de inkijk in je tuin beperkt blijft. Het is dan ook niet voor niets dat er veel vraag is naar groenblijvende bomen, ook voor de kleine tuin. Ook vogels zijn er dol op, want in de winter bieden deze bomen hen een beschut plekje.

Groenblijvende bomen: voor de kleine tuin, op stam of snelgroeiend

Wat groenblijvende bomen met elkaar gemeen hebben, is dat ze veelal een dik, stevig en soms glanzend blad hebben en dat ze niet graag in de (oosten)wind staan. Dat kan in de winter voor schade door uitdroging en kou zorgen. Buiten dat is er juist heel veel variatie in het aanbod groenblijvende bomen. Een aantal populaire groenblijvende bomen zijn de glansmispel, de Portugese laurier, de steeneik en de olijf. De Portugese laurier, glansmispel en de olijf zijn ook als groenblijvende bomen op stam te koop.

Er zijn ook (snelgroeiende) groenblijvende bomen die er niet alleen mooi uitzien maar ook nog eens bloeien. De glansmispel op stam en laurierboom op stam bijvoorbeeld hebben in mei en juni mooie witte bloemen. Wil je de bomen nog in vorm snoeien? Doe dit dan tussen maart en september, omdat ze in de winter mogelijk vorstschade oplopen.

Groenblijvende bomen kopen

Bij Bomen Online kun je eenvoudig het aanbod groenblijvende bomen bekijken. Selecteer het aanbod bijvoorbeeld op de kleur van het blad, de hoogte van de stam, het bloeiseizoen of de standplaats en de bomen die het beste bij je keuze passen komen direct tevoorschijn. Groenblijvende bomen worden altijd in een pot geleverd. Kijk ook eens naar de groenblijvende struiken, coniferen of haagplanten.

Enkele populaire types:

- Kardinaalshoed

- Steeneik

- Zuidelijke magnolia

- Rode beukenboom

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software