Leifruitboom

Het is voor veel mensen iets wat op hun verlanglijstje staat: fruit kunnen eten uit eigen tuin. Veel mensen denken echter ook dat dat geen optie is, omdat fruitbomen over het algemeen veel ruimte in beslag nemen. Wanneer je een kleine tuin hebt, heeft de fruitboom dan simpelweg geen ruimte om te groeien. Maar wist je dat er ook leifruitbomen zijn? Een leifruitboom neemt vanwege zijn smalle, ranke vorm juist weinig ruimte in beslag, waardoor hij zelfs in de kleinste tuin met gemak geplaatst kan worden. Dat een leifruitboom weinig ruimte in beslag neemt, wil gelukkig niet zeggen dat de oogst tegenvalt. Bij leifruitbomen heb je een goede oogst op een relatief klein oppervlak. Juist door zijn vorm, krijgt fruit in een leifruitboom voldoende kans om te groeien. De horizontale takken staan vrij wijd uit elkaar, waardoor warmte en zonlicht voldoende kans krijgen om bij het fruit te komen. De vruchten rijpen hierdoor goed. Een leifruitboom wordt van een fruitboom gekweekt. Je kunt dus dezelfde kwaliteit vruchten verwachten. Denk bijvoorbeeld aan:

- Appel leiboom: deze boom geeft zowel appels als bloesem! Je hebt de keuze uit verschillende soorten appel leifruitbomen.

- Perzik leiboom: deze leiboom wordt op een rek gebonden, gemaakt van bamboestokken.

- Kersen leiboom: geniet in juli van heerlijke zoete kersen. De leikers is zelfbestuivend.

Leifruitboom kopen

Je kunt dus een leifruitboom kopen met allerlei soorten fruit. Ondersteun de boom wel altijd goed, bijvoorbeeld met twee boompalen en een boomband of met een leirek. Controleer ieder jaar of het bindmateriaal niet te strak meer zit. Leibomen worden bijna op dezelfde manier gesnoeid als fruitbomen. Kort de opgaande takken goed in, om te voorkomen dat de energie omhoog gaat in de groei, in plaats van naar de vruchten. Je kunt een leifruitboom kopen als kleine leistruik of grote leiboom met 180 cm stam. Dat is gemeten van de onderkant van het rek tot bovenkant maaiveld.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software