Leilinde

Vroeger was de leilinde de meest populaire leiboom. Bij oudere boerderijen en woningen kom je hem dan ook nog vaak tegen. Deze karakteristieke oude lindes werden destijds geplant om binnen verkoeling te geven. Tegenwoordig zijn er echter allerlei soorten leibomen te koop. Toch blijft de leilinde nog steeds één van de populairste leibomen, vanwege zijn weelderige, breed uitgroeiende takken. Kenmerkend zijn de donkergroene bladeren en de kleine, geelwitte bloemetjes in de zomer. Ze dienen perfect als erfafscheiding of om de inkijk binnen weg te nemen.

Soorten leilinde

Er zijn velerlei leilinde soorten, waarvan de 'pallida' de meest verkochte is. Wil je graag een leilinde kopen die wintergroen / bladhoudend is? Kijk dan eens naar de beuken leilinde boom. Deze boom is leverbaar in zowel een groene als roodbladige variant.

Leilinde kopen

Je kunt een leilinde kopen in verschillende stamhoogtes en rekafmetingen. Welke leilinde hoogte je ook kiest, let wel goed op het onderhoud. Wil je ’s zomers graag de mooie bloemen in je leilinde? Snoei de boom dan niet ieder jaar. In de zomer kun je de leilinde meesnoeien als een haag op stam. In het najaar of de winter snoei je alle jonge takken terug tot één of twee ogen vanaf de lei arm. Wil je dat de boom nog breder wordt? Laat de takken dan zitten die de armen groter maken of leid de armen uit over horizontale draden die je in een frame spant.

Bekijk op je gemak welke leilinde soorten je kunt kopen. Bij Bomen Online zie je direct de leilinde prijs van de boom van je keuze. Je kunt ons aanbod eenvoudig filteren op bijvoorbeeld bloeiseizoen, stamhoogte en standplaats. Ook rubber binddraad om je leilinde boom aan het frame te bevestigen, kun je direct online kopen. Het rubber voorkomt dat de takken beschadigen en zorgt dat ze mooi horizontaal geleiden!

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software