Wilgenboom

De wilgenboom is er in verschillende soorten. De meest bekende is natuurlijk de treurwilg. Daarnaast zijn er ook grote opgaande en gecultiveerde soorten wilgen. Wat ze in ieder geval allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze in het voorjaar bloeien met zachte zogenaamde ‘katjes’ die langs de takken staan. Daarna krijgt de wilg zijn opvallende smalle bladeren. We noemen hieronder een aantal vaak gekochte soorten wilgen:

- Salix alba: deze wilgenboom behoort tot de grote opgaande bomen. De wilg wordt ook veel gebruikt als knotwilg. Om dat te bereiken dien je de boom om de twee jaar in de winter terug te snoeien tot op een vaste hoogte.

- Salix matsudana ‘Toruosa’: een krulwilg die zo’n 10 meter hoog kan worden. De gedraaide takken van de krulwilg zie je vaak als paastakken of in bloemstukken terugkomen.

- Salix sepulcralis ‘Tristis’: de bekende treurwilg met zijn afhangende geelgroene takken. Deze wilg komt ook prima tot zijn recht in een kleinere tuin.

- Salix ‘Flamingo’: deze gecultiveerde wilg op stam bloeit opvallend roze. De wilg wordt geënt op een stam waarvan de hoogte vooraf bepaald wordt. Je weet daardoor zeker dat de wilg niet hoger wordt. Hiervoor wordt de stam van een Salix alba gebruikt.

Wilg kopen

De karakteristieke wilgenboom zie je vaak langs sloten in Nederland, langs vijvers in parken of als enkele boom op nattere plaatsen in de tuin. Een wilg staat als boom namelijk graag op een voedingrijke, vochtige plek. Een wilg is goed in toom te houden door middel van snoeien in het voorjaar. Je hoeft je daarbij niet in te houden. Bij een gecultiveerde wilgenboom kun je tot op 3 tot 5 ogen boven de ent terugsnoeien of de ‘kroon’ tot de helft uitdunnen.

Bij Bomen Online kun je direct en eenvoudig verschillende wilgen soorten kopen, zoals de Japanse wilg. Ook speciale tuinplantengrond om een mooie losse structuur te maken waar de wilg snel in kan wortelen bestel je gemakkelijk online.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software