Zuilboom

Veel mensen zouden het graag willen, maar hebben er simpelweg de ruimte niet voor: een boom in de tuin. Als je tuin niet zo heel groot is, zou je bang kunnen zijn dat een boom al het zonlicht wegneemt en een groot deel van de ruimte in je tuin. Er zijn echter ook bomen die juist heel geschikt zijn voor een kleine tuin. Dat zijn de zuilbomen. In bijna alle bomenfamilies komen zuilbomen voor. Omdat zuilbomen lang en smal zijn, worden ze ook vaak gebruikt als erfafscheiding, langs paden en opritten.

Populaire zuilbomen

Door hun slanke verschijning laten zuilbomen een (kleine) tuin langer lijken als je bijvoorbeeld een aantal zuilbomen op een rijtje zet. Van nature groeit een zuilboom in piramidevorm, waarbij de boom van onder tot boven vertakt is. Als de boom niet te groot en breed mag worden, is het, afhankelijk van het type zuilboom dat je kiest, belangrijk de zuilboom goed in model te houden. We noemen een aantal veel gekozen zuilbomen:

- Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’: deze gekleurde zuilboom valt op door zijn geelgroene bladeren. De zuilboom is deels groenblijvend in de winter. Ongeveer 1/3 van de bladeren blijft zitten.

- Lijsterbes: deze bladverliezende sierheester groeit van nature al in een zuil. In mei-juni krijgt hij witte bloemen. Na de bloei in de zomer vormen zich decoratieve witte bessen. De lijsterbes kan zo’n 10 meter hoog worden.

- Italiaanse populier: één van de meest bekende zuilbomen die je kent uit de Italiaanse landschappen. Halverwege het voorjaar bloeit hij met rode ‘katjes’.

- Meidoorn: de meidoorn is niet alleen populair vanwege zijn prachtige, uitbundige witte bloesem, maar ook omdat het één van de weinige zuilbomen met fruit is. De rode bessen die in de herfst groeien kun je gebruiken in bijvoorbeeld jam of thee.

Zuilbomen kopen

Heb je interesse in zuilbomen? Bekijk dan op je gemak het aanbod bij Bomen Online.

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software