Beverboom

Wie wist dat de beverboom en de magnolia struik één en dezelfde heester zijn? Beverboom is de Nederlandse benaming voor deze opvallende verschijning. Al vroeg in het voorjaar bloeit deze prachtige boom en het is onmogelijk om deze kleurenpracht te missen. De grote, tulpachtige of stervormige bloemen in het wit, roze of paars zijn bijzonder mooi. De bloemen kunnen zelfs 40 cm groot worden!

Verschillende varianten beverboom

Je kunt een beverboom kopen in verschillende varianten. Een aantal voorbeelden:

- Magnolia soulangeana: deze magnolia struik kan maar liefst 500 cm hoog worden. Dit is de meest bekende magnolia struik met wit-roze, tulpachtige bloemen die van april tot mei bloeien. De bloemen blijven ongeveer 4 dagen, waarna ze vervangen worden door nieuwe bloemen en je de afgevallen gekleurde bladeren op de grond ziet liggen.

- Magnolia ‘Susan’: deze magnolia struik bloeit in april juist met geurende dieproze / paarse bloemen die een tulpvorm hebben en op de kale, donkerbruine takken groeien. De populaire sierheester kan zo’n 3 meter hoog worden en is bladverliezend. Soms krijgt deze magnolia struik nog een tweede bloei in de zomermaanden.

- Magnolia kobus: de magnolia kobus groeit net iets anders. Zijn opgaande, gesloten kroon wordt namelijk wat breder. In de wintermaanden zie je de eerste grote, wollig behaarde knoppen die in april en mei veranderen in heldere witte bloemen van zo’n 10 cm groot. De eivormige, groene bladeren verkleuren in het najaar geel.

Beverboom kopen

Ben je van plan een beverboom te kopen? Plaats in ieder geval altijd een boompaal naast de boom om te voorkomen dat de magnolia struik omwaait bij harde wind. Let er verder op dat de struik niet te veel in de wind staat, want dan loop je het risico dat de bloemen in het voorjaar bevriezen bij late nachtvorst. Daarnaast kun je een beverboom het beste na de bloei snoeien. De kruisende takken kunnen daarbij helemaal verwijderd worden.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software