Exotische planten

Ons aanbod exotische planten en bloemen biedt veel variatie. Het zijn stuk voor stuk planten die je veel ziet in warme en zonnige oorden maar die ook in het koudere Nederland kunnen overleven. Exotische tuinplanten zijn tropische temperaturen gewend, dus als het kwik in Nederland tot onder de -15 graden Celsius zakt of bij voorjaarsvorst hebben exotische planten wel wat extra verzorging nodig. We noemen hieronder een aantal bekende exotische planten en hun kenmerken:

- Palmboom: iedereen kent de mooie, wuivende palmbomen. Ook in Nederland komen deze exotische bomen dus voor, alleen dienen ze bij temperaturen van -10 graden Celsius en lager wel afgedekt te worden (de wortel en de palm zelf). Een palmboom groeit het beste in de tuin. In een pot dient hij ’s winters binnen te worden gezet. Voeg altijd speciale palmengrond toe.

- Olijfboom: zie je de olijven al in je tuin groeien? De olijfboom is traag groeiend, groenblijvend en winterhard. Wel moet hij beschermd worden bij strenge vorst. De smalle bladeren die aan de onderkant zilvergrijs zijn en de kleine witte bloemen in de zomer zorgen voor een mooie verschijning.

- Vijgenboom: de sierlijke vijgenboom krijgt eetbare vijgen vanaf september. In de volle grond kunnen deze exotische bomen vrij goed tegen de vorst, in een pot moeten ze ’s winters binnen worden gezet. Een vijgenboom staat graag op een warme plek uit de wind: in de volle zon of halfschaduw, in de beschutting van een muur op het zuiden.

- Bananenboom: de bladeren van deze exotische bomen trekken nog de meeste aandacht. De bananen die eraan komen zijn helaas niet eetbaar. Bananenbomen staan ook bekend om hun hoge winterhardheid.

- Yucca: de zeer winterharde yucca kan zelfs temperaturen tot -30 graden Celsius aan! Zelfs bij deze temperaturen blijven de bladeren groen. Ook droogte in de zomer is geen probleem, zolang de yucca maar niet op een natte plek staat.

- Agave: in een mediterrane tuin of rotstuin mag de agave niet ontbreken. Deze van oorsprong Mexicaanse exotische tuinplanten hebben kenmerkende dofgrijze tot blauwgrijze bladeren. Zet ze in de winter bij voorkeur binnen. Zoals al eerder gezegd hebben exotische planten bij (te) koude temperaturen extra aandacht nodig. Je moet ze dan bedekken of naar binnen halen. Je kunt exotische bloemen of bomen ook in een pot zetten, zodat ze bij vorst snel verplaatst kunnen worden. Wil je exotische planten / bloemen kopen? Bekijk dan op je gemak het aanbod van Bomen Online! 

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software