Hazelaar

De corylus avellana, ook wel bekend als de hazelaar, zie je veel in bosranden en bostuinen staan. Er zijn verschillende soorten van deze heester, waarvan de meesten tot wel 3 meter hoog kunnen worden. En omdat de nieuwe scheuten ieder jaar weer vanuit de grond omhoog schieten, kan de struik uitgroeien tot een grote, ondoordringbare heester.

De hazelaar krijgt aan het einde van de winter tot het vroege voorjaar zijn opvallende lange gele katjes, die voor de bestuiving zorgen. Daarna volgen de vruchten, die je in het najaar rond september kunt plukken. De kern van deze vruchten is bij ons natuurlijk bekend als de (eetbare) hazelnoot. Je kunt ze zo eten of in gerechten verwerken. Ze zijn bovendien lang te bewaren. Ook verschillende dieren eten graag hazelnoten in de winter. Sommige hazelaars bestuiven zichzelf. Wanneer je echter een tweede hazelnootboom in de buurt plaatst, vergroot je de kans op noten.

Corylus avellana / hazelaar kopen

Je kunt verschillende soorten van de hazelaar kopen, die al meer en grotere vruchten geven dan de wilde hazelaar. Een aantal voorbeelden:

- Corylus avellana ‘Contorta’: deze kronkelhazelaar valt op door zijn takken in de winter, die van onderuit helemaal gedraaid groeien. De takken worden dan ook veel in bloemstukken gebruikt. Hij verliest wel zijn bladeren in de winter en de opbrengst van hazelnoten is beperkt.

- Corylus avellana ‘Webb’s Prize Cob’: dit is één van de meest productieve corylus avellana’s die je kunt kopen. Hij geeft grote zoete noten. De hazelaar kan zeker 5 meter hoog worden, maar hoeft nauwelijks gesnoeid te worden en hij bestuift zichzelf. Je kunt bij Bomen Online eenvoudig een hazelaar kopen. Plaats hem in de zon tot halfschaduw, in een losse, voedingrijke, licht vochtige grond. Per hazelaar zie je direct hoe je hem het beste kunt snoeien en verzorgen om optimaal van de noten te kunnen genieten.

Er zijn 7 bomen gevonden

Hazelaar (corylus avellana "Rode Zeller") notenboom

Hazelaar (corylus avellana "Rode Zeller") notenboom Het blad van deze hazelaar is vooral een opvallende factor. Het blad verschijnt groen maar neemt al snel een bruinrode kleur aan. Een prachtige, opvallende kleur tussen het voorjaar- en zo...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 24,70 bij Tuinexpress.nl

Hazelaar (corylus avellana “Cosford”) notenboom

Hazelaar (corylus avellana “Cosford”) notenboom Dit is een van de meest populaire hazelnootsoorten. Dit omdat deze hazelaar zorgt voor zeer smaakvolle hazelnoten en al jong voor een goede opbrengst zorgt. De hazelaar is eenhuizig. De katj...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 24,70 bij Tuinexpress.nl

Hazelaar (corylus avellana “Webb's Prize Cob”) notenboom

Hazelaar (corylus avellana “Webb's Prize Cob”) notenboom Hazelnoten zijn een geliefde snack bij mensen, maar ook dieren smullen van deze noten. De hazelaar is een van de eerst bloeiende planten, wat vorst trekt hij zich niets van aan....

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 24,70 bij Tuinexpress.nl

Hazelaar (corylus avellana "Halle'sche Riesen") notenboom

Hazelaar (corylus avellana "Halle'sche Riesen") notenboom De naam zegt het eigenlijk al, deze hazelaar levert reuze hazelnoten op. De hazelnoot is tweehuizig. Dat betekent dat de hazelaar zelf kan zorgen voor de bestuiving. Het plaatsen...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 24,70 bij Tuinexpress.nl

Hazelnoot Corylus avellana Webbs Prize Cob

Dit is een van de meest populaire hazelnootsoorten. Dit omdat deze hazelaar zorgt voor zeer smaakvolle hazelnoten en al jong voor een goede opbrengst zorgt. De hazelaar is eenhuizig. De katjes verschijnen in het vroege voorjaar aan de boom. Vanaf september zijn de hazelnoten rijp.  De hazelaar is ook nog eens een zeer decoratieve aanvulling aan uw tuin met zijn gekronkelde sierlijke takken.Hazelnoot Corylus Webbs Prize Cob: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: september / oktober Snoeitijd: december / maart Bestuiving: zelfbestuivend Hoogte: 105 cm Winterhard: JaHazelnoot:Een goede hazelnoot, uitstekend geschikt om te roosteren of te bakken.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl

Vips Phlomis russeliana - brandkruid

De grootste groep vaste planten bloeit in de zomermaanden, echte zomerbloeiers dus. Allemaal sterke vaste planten die wel van een beetje zon houden en stuk voor stuk hun eigen sterke punten hebben. Combineer deze groep naar hartenlust voor een kleurrijke border. Groot voordeel is dat deze vaste planten ook elk jaar weer terug komen. Ze zijn makkelijk in onderhoud en brengen uw tuin in de door u gewenste sfeer.Phlomis russeliana: Standplaats: zonnig Bloeitijd: juni - augustus Kleur bloem: geel Hoogte: 90 cm Winterhard: Ja Planten per m2: 7 stuksPhlomis russeliana, of brandkruid, bloeit lichtgeel en de bloemen staan in opvallende kransen om de stengels. De bloeitijd van Phlomis russeliana valt in de periode juni / augustus Phlomis russeliana wordt ongeveer 90 cm hoog en staat graag op een zonnige warme plek. De bodem dient voldoende waterdoorlatend te zijn. Van oorsprong komt Phlomis russeliana uit het noorden van Turkije waar het groeit op open plekken in het bos en onder kreupelhout van de hazelaar.

Verzending: gratis
€ 3,19 bij Deoosteindeonline.nl

Hazelnoot Corylus avelana Cosford struik 105 cm

Dit is een van de meest populaire hazelnootsoorten. Dit omdat deze hazelaar zorgt voor zeer smaakvolle hazelnoten en al jong voor een goede opbrengst zorgt. De hazelaar is eenhuizig. De katjes verschijnen in het vroege voorjaar aan de boom. Vanaf september zijn de hazelnoten rijp.  De hazelaar is ook nog eens een zeer decoratieve aanvulling aan uw tuin met zijn gekronkelde sierlijke takken.Hazelnoot Corylus avelana Cosford: Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei / juni Pluktijd: juli / oktober Snoeitijd: december / maart Bestuiving: Niet zelfbestuivend, heeft kruisbestuiving nodig van Halle’sche Riesen of Webb’s Price Cob. Hoogte: 105 cm Winterhard: JaHazelnoot:Een goede hazelnoot, uitstekend geschikt om te roosteren of te bakken.

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software