Hertshooi

De hertshooi of hypericum valt zeker op met zijn knalgele bloemen. De verschillende hypericum soorten bloeien tussen juni en oktober, maar wel op verschillende tijden. Ook kunnen ze erg in hoogte verschillen. Veel hypericum soorten krijgen na de bloei bessen in verschillende kleuren. Deze staan in de toppen van de plant in groepjes bij elkaar.

Bekende hertshooi (hypericum) soorten

Een aantal bekende hypericum soorten: - Hypericum inodorum ‘Magical’: deze hertshooi bloeit ruim 3 tot 4 maanden. Je ziet hem vaak als borderplant vanwege zijn hoogte van maximaal 75 cm. Na de bloei verschijnen bessen in verschillende kleuren.

- Hypericum olympicum: deze hertshooi bloeit juist maar een maand.

- Hypericum calycinum ‘Rose of Sharon’: deze hertshooi wordt slechts 30 cm hoog. Hij krijgt botergele bloemen met een overvloed aan meeldraden. Na de bloei komen er rode bessen die later donkerder verkleuren.

- Hypericum moserianum: deze hertshooi kan wel 100 cm hoog worden. Hij is zeer winterhard, tot maar liefst -25 graden Celsius, en verdraagt ook droogte uitstekend.

- Hypericum ‘Hidcote’: deze heester wordt maximaal 100 cm hoog maar kan ook uitstekend als grote bodembedekker geplant worden omdat hij een brede, bossige groeiwijze kent.

- Hypericum inodorum ‘Magical White’: deze hertshooi krijgt witte bessen die later rood worden. Het is een compacte, volle heester die halfgroenblijvend is.

- Hypericum inodorum ‘Magical Gold’: deze krijgt groengele bessen die later donkergroen worden.

Hypericum kopen

Als je van plan bent een hypericum te kopen, houd er dan rekening mee dat hij graag op een voedingrijke, licht vochtige grond staat, op een plekje in de halfschaduw waar de felle middagzon niet kan komen. In het voorjaar kun je de hertshooi terugsnoeien tot zo’n 20 cm boven de grond. Bekijk het aanbod van Bomen Online op je gemak en bestel je hertshooi direct online. Ook bijpassende tuinplantengrond hebben we in ons assortiment!  

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software