Japanse roos

Wanneer je de Japanse roos ziet, begrijp je direct waarom hij zo geliefd is als heester in de tuin. De groenblijvende struik bloeit al vroeg in het voorjaar met witte, roze of rode bloemen. De Japanse roos, of camellia, zoals hij eigenlijk heet, kun je in verschillende soorten kopen.

Populaire soorten

Een aantal populaire soorten zijn:

- Camellia japonica ‘Alba Plena’: met witte bloemen die heerlijk geuren. Deze bloem wordt dan ook vaak in boeketten gebruikt. De struik kan zo’n 2,5 meter hoog worden. - Camellia japonica ‘Black Lace’: met volle rode bloemen waarvan de bladeren perfect gerangschikt zijn.

- Camellia japonica ‘Pink Perfection’: met volle roze bloemen. De struik bloeit al van februari tot en met maart, waardoor hij kleur geeft aan de wintermaanden.

- Camellia japonica ‘Lavinia Maggi’: met opvallende roze bloemen met donkerroze strepen. Ook deze struik bloeit al vroeg, namelijk van februari tot en met april.

Alle camellia’s zijn winterhard tot ongeveer -14 graden Celsius. De Japanse roos kan gesnoeid worden, maar dat is niet per se nodig. Wil je wel snoeien? Doe dit dan na de bloei en haal enkel de uitstekende takken weg. Snoei je veel weg, dan herstelt hij langzamer en slaat de bloei mogelijk een jaar over.

Japanse roos kopen

Wil je een Japanse roos, zoals de camellia sinensis, kopen, houd er dan rekening mee dat de Japanse roos het liefst in de ochtend op een licht beschaduwde, beschutte plek staat. Als de nieuwe knoppen namelijk in de felle ochtendzon staan, na een goede nachtvorst tijdens een koudere dag, warmen ze te snel op en vallen ze mogelijk af. Ook bij te veel (koude) wind kan de plant beschadigen. De bladeren en knoppen drogen dan uit en vallen af.

Je kunt ook een Japanse roos in pot kopen, die je in de koude en gure wintermaanden binnen kunt zetten op een lichte plek. Gebruik als grond een lichtzure, humusrijke grond die het vocht goed vasthoudt maar niet te nat is, vermengd met tuinturf, en bemest in het voorjaar en de zomer bij met siertuinmest, gevolgd door voldoende water. Met de juiste verzorging is de Japanse roos een prachtige aanvulling in je tuin!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software