Kornoelje

Kornoelje of cornus valt niet alleen op door zijn naam, maar ook door zijn vurige takken. De felheid van de kleuren is voor een groot deel afhankelijk van de hoeveelheid zon die de kornoelje krijgt. Zoek er dus een mooi plekje voor in je border waar hij voldoende zon krijgt. Hoe meer zon, hoe vuriger oranjerood de takken zijn.

Diverse soorten Kornoelje

Er zijn verschillende soorten, waaronder:

- Cornus alba ‘Elegantissima’: deze elegante heester heeft rode takken en een wit bont blad. In de winter kleuren de (kale) takken vuurrood. In mei-juni verschijnen er kleine, crèmekleurige bloemetjes in groepen.

- Cornus sericea ‘Flaviramea’: een bossige struik met juist helder gele takken. Deze bladverliezende struik is zeer winterhard. - Cornus florida: deze grote struik bloeit uitbundig met crème witte tot helder witte bloemen. Voordat de bladeren in de herfst afvallen, krijgen ze prachtige kleuren van roze tot rood.

- Cornus florida ‘Rubra’: de opvallende roze bloemen zorgen voor een wow-effect. Deze bladverliezende kornoelje groeit breed uit en krijgt in de herfst purperrode bladeren aan de grijze takken.

- Cornus mas: een kleinere boomvorm die in het vroege voorjaar, aan het eind van de winter, opvallende gele, geurende bloemetjes krijgt op het kale hout. Bijen en hommels zijn er dol op. Daarna verschijnen de groene bladeren pas, die in de herfst geel, oranje en dieprood kleuren. Deze kornoelje boom kan zo’n 6 meter hoog worden.

Kornoelje kopen

Of je nu de rode kornoelje, witte kornoelje of Japanse kornoelje wilt kopen, bij Bomen Online vind je altijd een ruim aanbod. Wist je dat er ook soorten zijn die vruchten dragen? De gele kornoelje bijvoorbeeld krijgt na de bloei eetbare, donkerrode vruchten die er als bessen uitzien en naar zure kersen smaken. Vanaf augustus kun je van deze vruchten bijvoorbeeld jam maken. De takken die nog in de knop zitten, kun je decoratief in een vaasje zetten, zodat je ook binnen van de prachtige bloemen kunt genieten. De bonte kornoelje krijgt juist witte bessen.

Geef je kornoelje een goede start door bij het planten aanplantgrond of tuinplantengrond toe te voegen. De kornoelje heeft voldoende voeding en vocht nodig.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Rhododendron

546 bomen

Japanse esdoorn

56 bomen

Rotsheide

14 bomen

Kardinaalsmuts

12 bomen

Boerenjasmijn

0 bomen
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software