Niet woekerende bamboe

De fargesia staat ook wel bekend als niet woekerende bamboe, dit in tegenstelling tot de Phyllostachys bamboesoorten. Naast dat de fargesia niet woekert omdat de pol bij elkaar blijft, heeft deze bamboe nog een aantal andere kenmerken. Zo kan de fargesia bamboe tot 4 meter hoog worden, verkleuren de stengels van groen naar geel, kan hij temperaturen tot -25 graden Celsius overleven en is deze bamboe (niet woekerend) groenblijvend in de winter. De ideale heester voor je (kleine) tuin of (dak)terras!

Soorten niet woekerende bamboe

Een aantal soorten van de fargesia, die bijvoorbeeld ook als haag geplant kunnen worden voor een ‘zen’-sfeer:

- Fargesia murieliae ‘Bimbo’: een laagblijvende, compacte soort die niet groter dan 125 cm wordt. Deze traag groeiende sierbamboe heeft kleine, smalle bladeren.

- Fargesia murieliae ‘Super Jumbo’: deze bamboe kan juist zo’n 3-5 meter hoog worden. Deze sterke plant met zijn lichtgroene bladeren kan op iedere grond groeien.

- Sasa Veitchii; deze sierbamboe is populair als bodembedekker. Hij wordt namelijk niet hoger dan 80 cm maar kan wel tot zo’n 150 cm breed worden. Verder valt deze traag groeiende bamboe op door de roomwitte randen die de donkergroene bladeren in de winter krijgen. Zonder wortelbegrenzer gaat deze bamboe wel woekeren.

Niet woekerende bamboe kopen

Bij Bomen Online zie je direct verschillende soorten niet woekerende bamboe die je eenvoudig online kunt kopen. Je kunt de fargesia het beste op een vochtige ondergrond plaatsen, op een schaduwrijke plek. Vergeet daarbij de wortelbegrenzer en tuinplantengrond niet. Wil je de fargesia bamboe snoeien? Knip hem dan in de breedte en hoogte bij, zonder dikke stengels weg te knippen. Doe je dat, dan knip je ook meteen de knoppen voor de nieuwe uitlopers weg. Bekijk het gevarieerde aanbod online en filter eenvoudig op bijvoorbeeld prijs en standplaats. Geniet binnenkort al van het geritsel en de uitstraling van deze rustgevende plant!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software