Perovskia

De perovskia is beter bekend als de reuzenlavendel. De geurige paarse bloemen zijn een mooie aanvulling in iedere tuin. Deze steken op aren boven de plant uit. De perovskia bloeit van de zomer tot aan het najaar.

Soorten perovskia

Er zijn verschillende soorten van de perovskia, die voornamelijk in hoogte van elkaar verschillen. Een aantal populaire soorten zijn:

- Perovskia atriplicifolia ‘Little Spire’: deze reuzenlavendel kan tot wel 100 cm hoog worden. Het is een compacte variant met decoratieve bloemen. De knoppen van de bloemen beginnen wit, worden daarna blauw alvorens ze prachtig paars worden. De Little Spire bloeit van juni tot en met augustus. Het blad en de opgaande takken zijn grijsgroen.

- Perovskia atriplicifolia ‘Blue Spire’: de Blue Spire kan zelfs nog hoger worden, zo’n 125 cm hoog. De heester combineert mooi met siergras, waarbij je de bloemen boven het siergras uit ziet komen. Hij bloeit van juni tot in de herfst. In de winter verliest de Blue Spire zijn bladeren.

- Perovskia atriplicifolia ‘Lacey Blue’: dit is de kleinste variant van de reuzenlavendel. Hij wordt ongeveer 50 cm hoog.

Perovskia atriplicifolia kopen

Voor het kopen van de kleurige reuzenlavendel ben je bij Bomen Online aan het juiste adres. Je vindt hier verschillende soorten voor een aantrekkelijke prijs, die je eenvoudig online kunt bestellen. Daarbij kun je direct zien of ze op voorraad zijn en wat de verwachte levertijd is. De reuzenlavendel blijft het mooist als je de afgestorven delen in het voorjaar wegsnoeit. Doe dit in ieder geval niet in het najaar, om invriezen te voorkomen. Je kunt de halfheester dan tot ongeveer 6 cm boven de grond snoeien. In het voorjaar en de zomer kun je de plant extra bemesten met siertuinmest. Verder houdt hij van een losse, voedingrijke bodem die voldoende vochtig is maar ook niet te nat. En een mooi plekje in de volle zon!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software