Pijnboom

De pijnboom, ook wel pinus boom of den genoemd, is vooral bekend om zijn dennenappels. Deze naaldboom vind je in de categorie heesters, maar ze variëren in grootte van groot en hoog tot dwergvorm of struikvorm. Een naaldboom heeft, zoals de naam eigenlijk al zegt, geen bladeren maar naalden. deze staan in groepjes bij elkaar. De pijnboom is kenmerkend voor bossen in wat koudere regio’s, zoals in de bergen of in landen dichter bij de Noordpool. Dat komt omdat deze soort zeer goed tegen de vorst en het winterse seizoen kan, maar ook droogte goed kan doorstaan. Bovendien groeit een pinus boom op elke grondsoort!

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren

Diverse soorten pinus bomen

Je kunt een pijnboom kopen in allerlei variaties. Hieronder noemen we er een paar:

- Pinus nigra: deze pijnboom kan wel 30 meter hoog worden en 6 tot 8 meter breed. Zelfs de naalden zijn meer dan 15 cm lang en stijf en donkergroen.

- Pinus strobus: deze pijnboom wordt waar mogelijk nog groter. Een hoogte van 50 meter is niet ondenkbaar. De naalden zijn blauwgroen en de pinus boom heeft een onregelmatige kruin met horizontale takken.

- Pinus cembra: deze pinus boom vertakt zich vanaf de grond in een smalle kegel- of zuilvorm. De kleine, oranje / bruine dennenappels worden pas op latere leeftijd gevormd.

- Pinus peuce: deze Griekse den is dichtbegroeid met grijsgroene naalden. In Nederland zal hij zo’n 1600 cm hoog worden. In het zuiden van Europa kan hij hoogtes tot wel 4 meter bereiken! De cilindrische kegels met witte hars verkleuren van groen naar bruin. De pinus peuce is een sterke boom die temperaturen tot -45 graden Celsius gemakkelijk overleeft.

Pijnboom kopen

Wil je een pijnboom kopen? Bij Bomen Online vind je een ruim aanbod. Per type pijnboom zie je direct welke grond het best is en welke verzorging gewenst is. Want ondanks dat een pinus boom op iedere grond kan groeien, hebben sommige soorten toch een voorkeur voor bijvoorbeeld een vochthoudende, voedselrijke, licht zure grond in de volle zon.

Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software