Planten op stam

Welk terras fleurt er niet op van kleurrijke planten op stam in mooie potten? Ook wanneer je bijvoorbeeld een border hebt met veel bodembedekkende planten, kunnen planten op stam in je tuin wat hoogte aanbrengen. Daarnaast zijn planten op stam eenvoudig te verplaatsen, wat goed van pas kan komen wanneer je bijvoorbeeld een vrij kleine tuin hebt.

Soorten vaste planten

Vaste planten op stam zijn er in allerlei soorten en maten. Van bijna iedere soort heester wordt er wel een variant op stam gekweekt. Bovendien zijn planten op stam over het algemeen in verschillende stamhoogtes te verkrijgen, zodat er ook voor jouw tuin een geschikte variant is. de stamhoogte wordt gemeten vanaf de bovenkant van de pot tot de onderkant van de kroon. Eigenlijk zijn planten op stam een soort kleine boompjes. Een aantal voorbeelden: - Bolcatalpa, ook wel trompetboom genoemd: deze plant heeft mooie, hartvormige bladeren. Door middel van knotten of knippen kan de boom in model gehouden worden.

- Krentenboom op stam: de witte, geurende bloemen in het voorjaar worden na de bloei afgewisseld met eetbare vruchten in de zomer, die paars-zwart kleuren als ze rijp zijn.

- Japanse sierkers: dit is een kleine bloesemboom op stam. Hij bloeit van het begin tot halverwege de lente. Er komt zelfs een lichte amandelgeur vrij!

- Olijfboom op stam: de winterharde olijfboom is groenblijvend, maar moet bij strenge vorst wel beschermd worden. De stam is geënt, wat wil zeggen dat deze winterharde planten op stam niet hoger worden, maar wel dikker.

Winterharde of vaste planten op stam kopen

Bij Bomen Online kun je niet alleen bovenstaande (winterharde) planten op stam kopen, maar nog vele andere (vaste) planten op stam. Bekijk ons aanbod op je gemak en bestel eenvoudig online. Je kunt ons aanbod gemakkelijk filteren op bijvoorbeeld standplaats, hoogte of kleur van de bloemen.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software