Sering

De sering of syringa is een erg geliefde heester. De geurende bloemen in allerlei kleuren zie je in het voorjaar overal verschijnen. De meest bekende kleuren zijn paars en lila, maar ook blauw, roze, geel en wit is mogelijk.

Sering: diverse soorten

Er zijn vele bekende soorten van de sering. We noemen er hieronder een aantal.

- Syringa vulgaris: deze sering wordt ook wel de gewone sering genoemd. Hij heeft de grootste en sterkst geurende bloemen van alle seringen, wat direct verklaart waarom hij zo vaak gekozen wordt. De bloemen staan in trosjes bij elkaar. Een syringa vulgaris kan 3 meter hoog worden.

- Syringa vulgaris ‘Primrose’: deze variant op de syringa vulgaris heeft lichtgele / crèmekleurige geurende pluimen. Hij kan wel 4 meter hoog worden en is daardoor ook zeer geschikt als sering boom. Deze sering is ook als bol op stam te koop.

- Syringa meyeri ‘Palibin’: deze dwergsering met kleine, paarse bloemetjes blijft compact en wordt niet hoger dan 125 cm. Hij is ook als sering op stam verkrijgbaar en bloeit twee keer per jaar, namelijk in mei-juni en in augustus-september. Daarvoor dien je de uitgebloeide bloemen wel weg te knippen na de eerste bloei.

- Amerikaanse sering: deze struiken zijn wintergroen en krijgen in de zomer prachtige paarsblauwe bloemen in kleine pluimpjes. De Amerikaanse sering dien je in het vroege voorjaar voor ongeveer de helft terug te snoeien. Hij wordt ongeveer 150 cm hoog.

- Cantus ‘Concha’: een gewilde wintergroene klimplant die je vaak als gevelbegroeiing ziet. Hij is ook als sering op stam verkrijgbaar. Wanneer het extreem koud is of vriest, kun je deze sering het beste even afdekken. Hij groeit het beste op een beschutte plaats, maar wel graag in de zon. Dan bloeit hij het meest uitbundig. De ceanothus ‘Concha’ hoeft niet gesnoeid te worden.

Sering kopen

Je kunt een sering het beste plaatsen op een zonnige plek of in de halfschaduw. Snoeien doe je door de uitgebloeide bloemen weg te knippen tot aan de vertakking eronder. Wanneer je een sering plant, gebruik dan altijd tuinplantengrond om hem een goede start te geven. 

Er zijn 3 bomen gevonden

POPULAR

Amerikaanse sering 'Repens' (Ceanothus Thyrsiflorus)

Ceanothus Thyrsiflorus 'Repens' of Amerikaanse Sering is een groenblijvende sering, die zowel als bodembedekker of als klimplant gebruikt kan worden. Bloeit zeer rijkelijk met heldere blauwpaarse bloemen.Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 17 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.

Op voorraad — levertijd: voor 20.00 besteld morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 12,99 bij Florablom.com
POPULAR

Amerikaanse Sering (Ceanothus thyrsiflorus var. repens) klimplant

Amerikaanse Sering (Ceanothus thyrsiflorus var. repens) klimplant Hoewel deze Amerikaanse sering veelal als kruipende plant ingezet wordt, is de plant tevens te gebruiken tegen een klimrek. De plant dient dan wel geleid te worden. De Amerikaanse seri...

Levertijd: 7 - 10 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 19,95 bij Tuinexpress.nl

Hydrangea Macrophylla "Ayesha" boerenhortensia

Hydrangea Macrophylla "Ayesha" boerenhortensia De bijzondere bloemen van deze hortensia doen denken aan de kleine komvormige bloemen van de sering. De bloemen geuren zelfs licht, wat ongebruikelijk is voor een hortensia. Van juli tot septem...

Levertijd: 2 - 5 werkdagen — verzending: € 5,99
€ 9,00 bij Tuinexpress.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2023 — bomenonline.nl — development by Harris Software