Spar

De spar of picea wordt vaak met de den verward, maar dat is een pijnboom. De verwarring ontstaat veelal omdat sparren ook naalden hebben, net als pijnbomen, maar dan driekantig of vierkant van model. Toch zijn er ook een aantal verschillen. Zo blijft er een klein stukje van de bast aan de naald zitten als je deze lostrekt.

Twee groepen sparren

We vertellen je hieronder meer over de twee groepen sparren die te onderscheiden zijn:

- Spar die in de natuur voorkomt: de picea omorika en picea abies komen in de Nederlandse bossen voor. De picea omorika zie je in december vaak als kerstboom. De mooie afhangende takken van de picea omorika hebben namelijk een blauwe gloed aan de onderzijde. Tussen de takken hangen kegels, waarvan de schubben in het voorjaar open gaan staan zodat het zaad eruit kan vallen. In het najaar vallen de oude kegels af.

- Veredelde spar die ideaal is voor je tuin: de picea pungens ‘Glauca Globosum’ met zijn blauwe naalden, de picea omorika ‘Pendula’ met zijn treurvorm, het zijn mooie voorbeelden van veredelde sparren. De Pendula is een zuilvormige spar die zo’n 3 meter hoog kan worden. De naalden zijn aan de onderkant blauw. De picea pungens ‘Glauca Globosum’ is een traag groeiende dwergconifeer die 140 cm hoog kan worden en blauwe naalden heeft. Ze zijn zeer winterhard, tot -40 graden Celsius, en groenblijvend.

Picea kopen

Wil je een picea omorika kopen of één van de andere soorten sparrren? Bij Bomen Online vind je een gevarieerd aanbod van deze mooie heesters. Een spar hoef je niet te snoeien. Het is zelfs beter om dat niet te doen. Is het echt nodig? Doe dit dan alleen in het voorjaar. Zorg verder voor een voedselrijke, droge tot vochthoudende bodem die lichtzuur is. Hiervoor kun je de grond verrijken met aanplantgrond en turf. Deze koop je ook eenvoudig online!

Er zijn 2 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software