Spierstruik

De spierstruik of spirea is, zoals de naam eigenlijk al aangeeft, een hele sterke heester. De spirea komt in heel veel soorten voor, die onderling weer van elkaar verschillen in onder andere bladkleur, hoogte en bloemkleur.

Mooie spirea soorten

We geven je een aantal voorbeelden van deze mooie spirea soorten:

- Spirea arguta: deze spierstruik kan ruim 2 meter hoog worden, daar doet hij wel zo’n 10 jaar over, en bloeit in het voorjaar met witte bloemetjes die de overhangende takken compleet bedekken. En ze ruiken ook nog eens heerlijk! Het blad is klein en frisgroen en valt in het najaar af.

- Spirea japonica ‘Little Princess’: deze spierstruik wordt juist slechts 40 cm hoog. In de zomer verschijnen kleine roze, geurende bloemen die op ‘schermen’ boven de plant uitkomen. In de herfst verkleurt het frisgroene blad naar roze/rood, waarna de plant zijn blad verliest. Een schitterende bodembedekkende sierheester.

- Spirea japonica ‘Goldflame’: de opvallende goudgele bladeren van deze Japanse spierstruik trekken zeker de aandacht. In de herfst verkleuren deze naar rood/roze, waarna ze afvallen. Ook deze spirea japonica krijgt lichtroze bloemetjes in schermen in de zomer. Hij wordt ongeveer 1 meter hoog.

Spirea soorten kopen

Bij Bomen Online kun je een verscheidenheid aan spirea soorten kopen. Per variant zie je direct wat voor eisen deze stelt aan bijvoorbeeld zijn standplaats en verzorging. Over het algemeen geldt dat de Japanse spierstruik weinig eisen stelt aan zijn standplaats. Of ze nu op een droge of een natte ondergrond staan, het maakt de spirea niet veel uit. Wel lopen de lichtkleurige bladeren het risico te verbranden als ze in de volle zon staan en niet voldoende vocht hebben. Zorg voor voldoende vocht door wat tuinplantengrond met de bestaande grond te vermengen. Het eerste jaar zorgt dit voor een goede start voor zowel de spierstruik als zijn wortels.

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software