Toverhazelaar

De toverhazelaar of hamamelis heeft zijn naam in ieder geval mee. De heester heeft zo’n betoverende naam omdat de bladeren in het najaar verkleuren van helder geel naar oranje rood. In het najaar vallen alle bladeren af. In de winter bloeien de struiken juist op kale takken en geuren ze heerlijk. Je wintertuin ziet er met de toverhazelaar prachtig uit! Je kunt een winterharde toverhazelaar kopen in verschillende kleurtinten, van helder geel tot donker rood. Ze worden zo’n 3 meter hoog, al duurt dat wel een aantal jaren.

Soorten toverhazelaar

Een aantal bekende soorten zijn:

- Hamamelis virginiana / Amerikaanse toverhazelaar: deze struik wordt een stuk hoger en bloeit van september tot en met oktober. De Amerikaanse toverhazelaar heeft geneeskrachtige eigenschappen die bijvoorbeeld spierpijn helpen verminderen.

- Chinese toverhazelaar

- Hamamelis intermedia ‘Diane’: deze bloeit in januari met de meest felrode, spinachtige bloemen. Het blad is ovaal en groen en verkleurt naar geel in de herfst.

- Hamamelis ‘Mollis’/ Chinese toverhazelaar: de Chinese toverhazelaar bloeit in januari en februari met lichtgele, spinachtige bloemen. In de herfst kleuren de bladeren geel.

Toverhazelaar kopen

Bij Bomen Online kun je een gevarieerd aanbod van deze groep heesters kopen. Filter eenvoudig op kleur en prijs en bestel er meteen de juiste aanplantgrond bij. Meng wat aanplantgrond met de bestaande grond om ervoor te zorgen dat de struik goed (aan)groeit.

Een toverhazelaar is een onderhoudsvriendelijke struik. Snoeien is niet nodig en wordt zelfs alleen aangeraden als het echt nodig is of als er dode takken in de struik zitten. Een toverhazelaar herstelt namelijk moeizaam van een snoeibeurt. Je kunt de toverhazelaar het beste op een zonnige plek planten, op een vochtige en voedselrijke grond die licht zuur tot neutraal is. Als het niet nodig is, verplaats de hamamelis dan niet meer. En geniet van deze betoverende struik!

Er zijn 0 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software