Vlinderstruik

De vlinderstruik, ook wel bekend als de buddleja, heeft niet alleen een grote aantrekkingskracht op vlinders en insecten, maar ook op mensen. Hij bloeit ’s zomers uitbundig, van begin juli tot eind september. Hoe meer hij in de zon staat, hoe uitbundiger hij zelfs bloeit met roze, paarse, gele, witte of violette bloemen. De vlinders komen juist op de nectar af die de vlinderstruik voortbrengt.

Vlinderstruik soorten

Er bestaan verschillende vlinderstruik soorten:

- Buddleja davidii: de meest bekende vlinderstruik. Hij is er in meerdere soorten, zoals de ‘Tricolor’, die met drie verschillende kleuren bloeit, of de ‘Black Knight’, die donkerpaarse bloempluimen heeft met een rood hartje.

- Buddleja Buzz: deze compacte vlinderstruik wordt maar 60-125 cm hoog. Het is een bladverliezende, gebogen heester die traag groeit.

- Buddleja weyeriana ‘Sungold’: deze variant bloeit van juli tot en met september in bijzondere gele / oranje kleuren. De bloemtrossen zijn wel wat kleiner dan de bloemen van de andere vlinderstruik soorten. Hij is bladverliezend.

- Buddleja alternifolia: een weelderige, hangende vlinderstruik met een aparte, gebogen groeiwijze en veel bloemetjes op het hout. Dat zijn lila-roze bloemtrosjes in kransvorm. De bladeren zijn smal en grijsgroen.

Vlinderstruik kopen

Om optimaal van de mooie bloemen, en dus ook van de mooie vlinders, te kunnen genieten, dien je de struik ieder jaar in het vroege voorjaar terug te snoeien tot 40 cm. Doe dit na de vorst, dan zal hij in de zomer alweer 2 meter hoog zijn! Gebruik bij het planten altijd tuinplantengrond. Wil je een vlinderstruik kopen? Bij Bomen Online zie je in één overzicht de verschillende vlinderstruik soorten. Ook vind je hier per soort meer informatie over bijvoorbeeld de beste grond om de vlinderstruik in te planten, de meest ideale tijd om te snoeien en de juiste wijze van verzorging. Je kunt je favoriete vlinderstruik direct online kopen.  

Er zijn 1 bomen gevonden

Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software