Vlinderstruik

De vlinderstruik, ook wel bekend als de buddleja, heeft niet alleen een grote aantrekkingskracht op vlinders en insecten, maar ook op mensen. Hij bloeit ’s zomers uitbundig, van begin juli tot eind september. Hoe meer hij in de zon staat, hoe uitbundiger hij zelfs bloeit met roze, paarse, gele, witte of violette bloemen. De vlinders komen juist op de nectar af die de vlinderstruik voortbrengt.

Vlinderstruik soorten

Er bestaan verschillende vlinderstruik soorten:

- Buddleja davidii: de meest bekende vlinderstruik. Hij is er in meerdere soorten, zoals de ‘Tricolor’, die met drie verschillende kleuren bloeit, of de ‘Black Knight’, die donkerpaarse bloempluimen heeft met een rood hartje.

- Buddleja Buzz: deze compacte vlinderstruik wordt maar 60-125 cm hoog. Het is een bladverliezende, gebogen heester die traag groeit.

- Buddleja weyeriana ‘Sungold’: deze variant bloeit van juli tot en met september in bijzondere gele / oranje kleuren. De bloemtrossen zijn wel wat kleiner dan de bloemen van de andere vlinderstruik soorten. Hij is bladverliezend.

- Buddleja alternifolia: een weelderige, hangende vlinderstruik met een aparte, gebogen groeiwijze en veel bloemetjes op het hout. Dat zijn lila-roze bloemtrosjes in kransvorm. De bladeren zijn smal en grijsgroen.

Vlinderstruik kopen

Om optimaal van de mooie bloemen, en dus ook van de mooie vlinders, te kunnen genieten, dien je de struik ieder jaar in het vroege voorjaar terug te snoeien tot 40 cm. Doe dit na de vorst, dan zal hij in de zomer alweer 2 meter hoog zijn! Gebruik bij het planten altijd tuinplantengrond. Wil je een vlinderstruik kopen? Bij Bomen Online zie je in één overzicht de verschillende vlinderstruik soorten. Ook vind je hier per soort meer informatie over bijvoorbeeld de beste grond om de vlinderstruik in te planten, de meest ideale tijd om te snoeien en de juiste wijze van verzorging. Je kunt je favoriete vlinderstruik direct online kopen.  

Er zijn 4 bomen gevonden

Buddleja davidii blauw 'Vlinderstruik'

Buddleja davidii blauw 'Vlinderstruik'Van oorsprong komt de Buddleja davadii blauw 'Vlinderstruik' uit China (Tibet). Deze 'Vlinderstruik' is een prachtige sierheester met grijsgroen blad en blauwe bloempluimen.De Buddleja davidii blauw bloeit in de periode juli-september en is sterk geurend. In gunstige omstandigheden kan de blauwe 'Vlinderstruik' uitgroeien tot een hoogte van maximaal 200 cm en een breedte van ca. 80 cm.De blauwe 'Vlinderstruik' gedijt uitstekend in de volle zon. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar (april) te doen, dit geldt eveneens voor het snoeien. Gelieve de Buddleja davidii blauw; buiten en met weinig water te laten overwinteren.De plant kan niet goed tegen een temperatuur onder de -15 graden Celcius en is dus redelijk winterhard.Bijzonderheden: Trekt veel vlinders aan en vergt

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 3,85 bij Homemeetsnature.nl

Buddleja davidii roze 'Vlinderstruik'

Buddleja davidii roze 'Vlinderstruik'Van oorsprong komt de Buddleja davadii roze 'Vlinderstruik' uit China (Tibet). Deze 'Vlinderstruik' is een prachtige sierheester met grijsgroen blad en roze bloempluimen.De Buddleja davidii roze bloeit in de periode juli-september en is sterk geurend. In gunstige omstandigheden kan de roze 'Vlinderstruik' uitgroeien tot een hoogte van maximaal 200 cm en een breedte van ca. 80 cm.De roze 'Vlinderstruik' gedijt uitstekend in de volle zon. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar (april) te doen, dit geldt eveneens voor het snoeien. Gelieve de Buddleja davidii roze; buiten en met weinig water te laten overwinteren.De plant kan niet goed tegen een temperatuur onder de -15 graden Celcius en is dus redelijk winterhard.Bijzonderheden: Trekt veel vlinders aan en vergt weinig on

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 3,85 bij Homemeetsnature.nl

Buddleja davidii wit 'Vlinderstruik'

Buddleja davidii wit 'Vlinderstruik'Van oorsprong komt de Buddleja davadii wit 'Vlinderstruik' uit China (Tibet). Deze 'Vlinderstruik' is een prachtige sierheester met grijsgroen blad en witte bloempluimen.De Buddleja davidii wit bloeit in de periode juli-september en is sterk geurend. In gunstige omstandigheden kan de witte 'Vlinderstruik' uitgroeien tot een hoogte van maximaal 200 cm en een breedte van ca. 80 cm.De witte 'Vlinderstruik' gedijt uitstekend in de volle zon. Indien u de plant wilt verpotten adviseren wij u dit in het vroege voorjaar (april) te doen, dit geldt eveneens voor het snoeien. Gelieve de Buddleja davidii wit; buiten en met weinig water te laten overwinteren.De plant kan niet goed tegen een temperatuur onder de -15 graden Celcius en is dus redelijk winterhard.Bijzonderheden: Trekt veel vlinders aan en vergt weinig ond

Levertijd: binnen drie werkdagen — verzending: gratis
€ 3,85 bij Homemeetsnature.nl

Natuurmonumenten vlinder en bijen kast

Geniet je ook zo van vlinders en bijen in jouw tuin? Bijen en dag- en nachtvlinders vormen een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem. Zo helpen bijen bij de bestuiving van planten. De gaatjes onderin zijn perfect voor het huisvesten van solitaire bijen. De verticale sleuven zijn speciaal voor vlinders.Hang deze insectenkast op circa 150 cm hoogte, het liefst bij een struik met bloemen (bijvoorbeeld een vlinderstruik) en in de zon, op een luwe zonnige plek richting het zuiden.Eigenschappen: Geschikt voor vlinders en bijen Afmeting: 18 x 16 x 18 cm  Materiaal: FSC gecertificeerd hout

Verzending: gratis
€ 17,99 bij Deoosteindeonline.nl
Filteren
Sitemap Blogs
© 2024 — bomenonline.nl — development by Harris Software