De prunus boom is bij veel mensen bekend vanwege zijn uitbundige bloesem, maar er zijn ook vele andere soorten. Onder het geslacht van de prunus vallen namelijk verschillende struiken en bomen. En onder de struiken heb je weer bladhoudende struiken en bladverliezende struiken. Een prunus boom is meestal bladverliezend. De bomen kunnen juist onderverdeeld worden in bomen met eetbare vruchten en bomen met enkel een sierwaarde.
Een aantal prunus soorten:
- Prunus domestica / pruimenboom: deze prunus boom is er in meerdere varianten. Ze hebben met elkaar gemeen dat er sappige, zoete pruimen aan groeien die in de zomer geplukt kunnen worden. Een pruimenboom kan direct na de bloei of na de oogst gesnoeid worden. Snoei altijd op een relatief warme en droge dag om ziektes te voorkomen.
- Prunus lusitanica: de prunus lusitanica, zoals de ‘Angustifolia’, is ook wel bekend als Portugese laurier. Deze wintergroene, bladhoudende prunus boom heeft het hele jaar door een mooie uitstraling.
- Prunus cerasifera ‘Nigra’: deze bladverliezende prunus in struikvorm valt op door zijn bruine / purperen blad, waar in de lente lichtroze bloesem naast bloeit. De bloesem wordt daarna wit en dan verschijnen in de zomer zoete, eetbare, rode vruchten. Een ware eyecatcher!
Bij Bomen Online ben je aan het juiste adres om een prunus boom of struik te kopen, zoals de prunus lusitanica ‘Angustifolia’. In ons aanbod vind je allerlei varianten op een rijtje. Klik op de prunus van je keuze en kom eenvoudig meer te weten over bijvoorbeeld het onderhoud. De ene soort groeit namelijk beter op een humusrijke bodem, de andere op een voedingrijke bodem, aangevuld met bijvooorbeeld moestuingrond of tuinplantengrond. En niet allemaal zijn ze even winterhard. Bladhoudende soorten kun je het beste beschut planten, anders kunnen ze bij een harde, koude wind vorstschade oplopen. Heb je een keuze kunnen maken? Bestel dan direct online!
Bekijk ook andere soorten heesters zoals de Dwergmispel en de Hazelaar.
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus d. Victoria:De Victoria is een goed smakende pruim met licht geeloranje vruchtvlees. Erg zoet van smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met de leverhoogte van 150 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.
Perzik (Prunus Persica "Peregrine") fruitbomen Deze perzik is door zijn trage groei zeer geschikt in een kleinere tuin. De perzik is zelfbestuivend dus een tweede perzikboom is niet nodig. Wat wel belangrijk is; een warme standplaats. De pe...
Kersenboom (prunus avium "Stella") fruitbomen Kersenboom Stella geeft prachtige roze bloesem in het voorjaar. Na bestuiving groeit de bloesem uit tot heerlijke zoete donkerrode kersen. Stella is een zelfbestuivende kersenboom, maar het best...
Kersenboom (prunus avium "Kordia") fruitbomen De Kordia geeft een van de grootste vruchten in zijn soort. Een naam waar de kersenboom ook wel onder bekend staat is 'Attika'. De stevige zoete kersen zijn te plukken in juli. Ook voor ...
Kersenboom (prunus cerasus "Morel") fruitbomen De Morel is een zelfbestuivende kersenboom. De Morel is de bekendste in zijn soort als we het over zure kersen hebben en staat ook wel bekend als 'kriek'. De helderrode kersen worden vo...
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Kordia:De Kordia is een lekkere zoete kers en is zeer geschikt als leiboom. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Lapins of Sunburst meer succes.Wij leveren de kersenboom met de leverhoogte van 90 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Sunburst:De Sunburst is een zachte zoete kers met een zeer goede smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de kersenboom met de leverhoogte van 150 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Lapins:De Lapins is een lekkere zoete kers. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: juli / augustus Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de kersenboom met de leverhoogte van 150 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Regina:De Regina is een stevige en zoete kers met een goede smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Kordia of Lapins meer succes.Wij leveren de kersenboom met de leverhoogte van 150 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus d. Opal:De Opal is een sappige en friszoete pruim, met geelgroen vruchtvlees. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: juli / augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met de leverhoogte van 150 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.Wondertree:De Wonder Tree is een innovatieve boom waarmee Fruithof een grote stap zet richting een super compacte fruitboom. Al op jonge leeftijd geven de bomen gegarandeerd lekkere én super gezonde vruchten. Het grote voordeel van een compacte boom is dat deze nu voor een veel groter publiek beschikbaar wordt. Een grote tuin is echt niet meer nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op balkon of terras.
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus avium Burlat:De Burlat is een sappige en lekkere zoete kers met een goed aroma. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: Kruisbestuiving gewenst met o.a. Lapins of Sunburst.Wij leveren de kersenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
Perziken en nectarines zijn echte zomervruchten. Evenals de abrikoos, de pruim en de kers behoren de perzik en de nectarine tot de groep ‘steenfruit’. De naam zegt het eigenlijk al, er zit een forse pit in. De perzik is een geel/rode ietwat harige vrucht. De smaak is zacht en zoet. Veel mensen verwarren de perzik en de nectarine. De nectarine is een variant van de perzik. De nectarine is echter kleiner dan de perzik en de schil is gladder en glanst daardoor meer. Tevens is de nectarine minder kwetsbaar dan de perzik.Perzik Prunus persica nuc. Madame Blanchet:De Madame Blanchet is een smakelijke en sappige nectarine. Smaken heerlijk zoet. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: maart / april Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 3,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes.Wij leveren de perzikboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten.Bewaren:Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar.
Kersenboom (prunus avium "Lapins") fruitbomen De Lapins is een zeer populaire kersenboom die heerlijk grote, zoete, sappige kersen brengt. Heeft u geen ruimte voor meerdere bomen? De Lapins is een zelfbestuivende kersenboom. Dat betekent da...
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Morel:De Morel is een lekkere zure kers. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de kersenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
Kersenboom (prunus avium "Hedelfinger") fruitbomen De Hedelfinger is ook wel bekend als Bruine Bigarreau. De kersenboom levert grote donkerrode kersen die zeer sappig zijn en zoet smaken. Het is een kers die veelvuldig gebruikt wordt in des...
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersen Prunus av Kordia:De Kordia is een lekkere zoete kers. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. Lapins of Sunburst meer succes.Wij leveren de kersenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
“HIER KERSEN ETEN” Een term die u in de kersentijd veel tegenkomt langs de weg. Maak maar eens een ritje door de Betuwe en u zal deze borden veelvuldig tegenkomen. Meestal staan ze aan de rand van een kersenboomgaard. De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.Kersenboom Prunus d. Sunburst:De Sunburst is een zachte zoete kers met een zeer goede smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: juli Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de kersenboom met de leverhoogte van 90 cm.Voedingswaarde:Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. Bewaren:Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim prunus dom. Mirabelle de Nancy:De Mirabelle de Nancy is een erg lekkere en stevige pruim. De pit laat gemakkelijk los. Matige groeier en erg vruchtbaar. Heeft een licht honingaroma. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
Kersenboom (prunus avium "Sunburst") fruitbomen De Sunburst staat bekend als makkelijk te telen ras. De kersenboom bloeit rijkelijk met een lichtroze bloemen in het voorjaar. Het plaatsen van een tweede kersenboom is niet perse nodig aangez...
Kersenboom (prunus avium "Regina") fruitbomen De Regina is een van de meest geliefde kersenbomen om zelf in de tuin te plaatsen. De lichtroze bloesem in het voorjaar is al een feest om te zien. Daarnaast levert deze kersenboom een hoge prod...
Kersenboom (prunus avium "Dubbele Meikers") fruitbomen Deze kersenboom staat op een Gisela 5 onderstam. Dit houdt in dat de boom een laagstam is, waardoor u makkelijker kunt werken met de boom en dat de boom tevens geschikt is voor de klein...
Perziken en nectarines zijn echte zomervruchten. Evenals de abrikoos, de pruim en de kers behoren de perzik en de nectarine tot de groep ‘steenfruit’. De naam zegt het eigenlijk al, er zit een forse pit in. De perzik is een geel/rode ietwat harige vrucht. De smaak is zacht en zoet. Veel mensen verwarren de perzik en de nectarine. De nectarine is een variant van de perzik. De nectarine is echter kleiner dan de perzik en de schil is gladder en glanst daardoor meer. Tevens is de nectarine minder kwetsbaar dan de perzik.Perzik Prunus persica Peregrine:De Peregrine is een sappige, witvlezige zoete perzik. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: maart / april Pluktijd: augustus Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 3,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes.Wij leveren de perzikboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten.Bewaren:Perziken zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar.
Pruimenboom (Prunus Domestica "Victoria") fruitbomen De pruim van de Victoria is rood/geel van kleur met een donkerrode blos aan de zonzijde. Het vruchtvlees is zeer sappig en zoet van smaak. De pruim is prima geschikt om te verwerken in de...
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus d. Victoria:De Victoria is een goed smakende pruim met licht geeloranje vruchtvlees. Erg zoet van smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 1 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met de leverhoogte van 90 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
De amandel is veelal bekend om zijn uitbundige roze bloei in het voorjaar. De nectar trekt veel insecten aan die voor de bestuiving zorgen. De Robijn is een amandelstruik. De amandelen smaken bitterzoet.Amandel Prunus dulcis:De Robijn is een amandelstruik. De amandelen smaken bitterzoet. De Robijn geeft in het voorjaar prachtige zachtroze bloesem. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: maart / april Pluktijd: september / oktober Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 3,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes. Dit amandelboompje kan vooral perzikbomen goed bestuivenWij leveren de amandelboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Amandelen behoren tot één van de populairste en gezondste ‘noten’. Ze bevatten namelijk veel eiwitten, mineralen en vitamine E. Vitamine E zorgt voor de bescherming van organen, cellen, bloedvaten en de ogen. Daarnaast bevatten amandelen veel gezonde vetten, na het eten van een paar handjes vol amandelen zul je al snel vol zitten. Een leuk weetje is dat amandelen wel weer weinig calorieën bevatten. Amandelen zijn dus een goede, gezonde aanvulling op je dieet.
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus domestica 'Hauszwetsche':De Hauszwetsche is een grote donkerblauwe pruim met goudgeel, zeer aromatisch vruchtvlees. Goed loslatende pit. Smaakt aromatisch, sappig en zoetzuur. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: augustus / september Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus d. 'Mirabelle de Nancy':De Mirabelle de Nancy is een erg lekkere en stevige pruim. De pit laat gemakkelijk los. Matige groeier en erg vruchtbaar. Heeft een licht honingaroma. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april / mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: Oktober / December Hoogte volwassen plant: 1 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met de leverhoogte van 90 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
Pruimenboom C5 (prunus domestica "Hauszwetsche") fruitbomen De Hauszwetsche is misschien wel de meest bekende pruim. Deze handpruim is tevens een geliefde vrucht om mee te bakken. De pruim is sappig en heeft een zoete smaak. Het vruchtvlees...
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus d. Ontario:De Ontario is een sappige pruim, met geelachtig vruchtvlees. Zoet van smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: mei Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 1 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met de leverhoogte van 90 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
Pruimenboom (Prunus Domestica "Opal") fruitbomen De Opal is een zelfbestuivende pruimenboom, maar uw oogst zal groter zijn met kruisbestuiving met een andere pruimenboom die dezelfde bloeiperiode kent. De blauwpaarse vruchten zijn zeer sapp...
Kant en klaar haag Prunus lusitanica Angustifolia 150cm. is een mooie zeer dichte groenblijvende kant en klaar haag met smalle bladeren. De portugese laurier verdraagt schaduw maar wordt mooier in het volle licht.
Abrikozen zijn kleine gele vruchten met een roodachtige blos op de wangen. Ze behoren net als de perzik, de pruim en de nectarine tot de familie van de steenvruchten. Dit houdt in dat u in het midden van deze vrucht een vrij grote steenachtige pit tegenkomt. Als u de vrucht voldoende rijp laat worden zal het vruchtvlees makkelijk loslaten van de pit.Abrikoos Prunus armeniaca tros oranje:De Tros Oranje is een lekkere abrikoos, die zonder veel aandacht goed groeit en bloeit. Goed en zoet van smaak. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: maart / april Pluktijd: augustus Snoeitijd: december / maart Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: Zelfbestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes.Wij leveren de abrikoos met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:Het is heel gezond om regelmatig abrikozen te eten. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën en veel vezels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C en E en provitamine A. Een abrikoos bevat veel ijzer en kalium en heeft daardoor een gunstig effect op de bloeddruk. Doordat er koper in abrikozen zit gaan ze bloedarmoede tegen. Tevens zijn ze goed voor de ogen. Kortom, een super gezonde vrucht!Bewaren:Abrikozen kunt u wel een aantal dagen bewaren. Bewaar ze dan wel even in de koelkast. Uiteraard is dit heel sterk afhankelijk van hoe rijp u de vruchten plukt. Een vrucht die al echt rijp is kunt u niet lang meer bewaren. Wanneer u de abrikozen laat drogen, kunt u ze gedurende lange tijd bewaren.
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Hollandse pruimen, zo van uw eigen pruimenboom, zijn er volop in de maanden juli t/m september. Ze zijn er maar kort, maar als ze er zijn, zijn ze er goed! De verschillende rassen worden snel achter elkaar rijp. Veel pruimen worden geïmporteerd, maar de stelregel blijft dat de Hollandse pruimen de lekkerste zijn, zeker wanneer u ze zelf heeft gekweekt. Pruimen zijn een van de makkelijkste vruchten om zelf te kweken, want u hoeft hier bijna niets voor te doen.Pruim Prunus Reine Claude d'Oullins:De Reine Claude d’Oullins is een zeer sappige en zoete pruim, met geelachtig vruchtvlees. Standplaats: zon / halfschaduw Bloeitijd: april Pluktijd: augustus Snoeitijd: oktober / december Hoogte volwassen plant: 2,5 meter Bestuiving: ZelfbestuivendWij leveren de pruimenboom met een leverhoogte van 160 cm.Voedingswaarde:De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel anti-oxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang.Bewaren:Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries.
Pruimenboom (prunus domestica "Mirabelle de Nancy") fruitbomen Deze goudgele pruimen zijn klein van stuk, zogenoemde mirabellen. Met hun zoete smaak zijn ze prima vers te eten maar tevens zeer goed bruikbaar voor jam of het maken van wijn. ...
Pruimenboom (prunus domestica "Ontario") fruitbomen De Ontario is een rijk dragende pruimenboom die heerlijke sappige, zoete vruchten oplevert. Hierdoor is het een zeer geschikte pruimenboom voor de beginnende tuinierder. De pruimen zijn ri...
Abrikoos (Prunus Armeniaca)...
Duo Pruimenboom (prunus domestica “Duo Pflaume”) fruitbomen Deze bijzondere pruimenboom herbergt maar liefst twee soorten pruimen. De paarse en gele vruchten aan één boom zorgen niet enkel voor een heerlijk tussendoortje, he...
Kant en klaar haag Prunus laurocerasus Genolia, de Prunus Genolia is een smal compacte opgaande groenblijvende kant en klaar haag.
Kant en klaar haag Prunus lusitanica Angustifolia, is een mooie zeer dichte groenblijvende kant en klaar haag met smalle bladeren.